VIDEO Tânăr pus pe scandal, imobilizat şi încătuşat de poliţişti constănțeni

Polițiștii l-au pus la pământ pe suspect. FOTO Captură video

Un clip video cu intervenția în forță a polițiștilor constănțeni în cazul unui tânăr recalcitrant face furori pe internet. Postat în cursul serii de 4 mai, clipul a adunat peste 6 mii de aprecieri, 1.400 de comentarii și alte 1.200 de share-uri.

Din primele informații se pare că o constănțeancă a sunat la 112 pentru a reclama un tânăr agitat și violent. La fața locului au ajuns două echipaje de poliție. Inițial, un agent de poliție încearcă să îl convingă cu vorba bună să îl urmeze, probabil la mașină, dar cel în cauză refuză și se răstește la reprezentantul legii. La fel se întâmplă după ce apare și un al doilea polițist, dar situația se schimbă la apariția celui de-al treilea. Acesta, fără să stea pe gânduri îl înfașcă pe individ și îl pune la pământ. Ulterior, respectivul este încătușat.

UPDATE:

În urma apariției în spațiul public a unei înregistrări video privind procedura de încătușare a unei persoane, facem următoarele precizări:

În data de 7 iulie 2018, în jurul orei 7.30, polițiștii Secției 1, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, pe strada Pescarilor, un bărbat care stătea întins pe asfalt, pe mijlocul străzii.

Polițiștii au încercat legitimarea persoanei în cauză, care a devenit recalcitrantă și care a refuzat să colaboreze cu organele abilitate. De asemenea, bărbatul a refuzat să se ridice de pe asfalt.

După discuții în care a fost rugat insistent să părăsească partea carosabilă si sa se legitimeze, acesta s-a ridicat, însă a început să se manifeste zgomotos, agresiv, fizic și verbal, devenind agitat, astfel că polițiștii au procedat la imobilizarea, încătușarea bărbatului și conducerea lui la secția de Poliție, conform procedurilor.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.500 de lei“, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

https://youtu.be/P9JVpATEybg

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*