VIDEO PSD, primele nume pentru sondajul candidaților la Primăria Constanța. Pe listă se află Mirela Matichescu și Corina Martin

FOTO Victor Radu

Felix Stroe,  președintele organizației județene a PSD Constanța, a anunțat că rămâne ferm pe poziții și va candida pentru un nou mandat la șefia filialei. Șeful social-democraților de la malul mării a menționat că îi așteaptă și pe alți colegi să își depună candidatura pentru această funcție. Deocamdată, public, nu a făcut-o nimeni. Calendarul alegerilor pentru conducerile organizațiilor de județ și municipii va fi stabilit de conducerea centrală a partidului, dar nu pot avea loc mai devreme de septembrie 2024.

“Încă o dată spun. Voi candida pentru un nou mandat de președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat constănțean și îi invit pe toți cei care doresc să candideze, dacă îndeplinesc condițiile staturare, să participăm la niște alegeri corecte, democrate, cu cabină de vot, cu urnă secretă.” a precizat Stroe.

Cum în 2024 sunt alegerile locale pentru șefia primăriilor și consiliilor județene, Stroe spune că PSD a început consultările pentru candidați. Deși pentru Primăria Constanța s-a vehiculat numele lui Daniel Georgescu, șeful Administrației Canalelor Navigabile, Stroe spune că deocamdată nimeni nu este oficial candidat. Președintele PSD Constanța a menționat că se vor face măsurători sociologice pentru a vedea cine are scoruri bune în preferințele electoratului. Ulterior însă, decizia finală de a numi un candidat îi va reveni Birolului Permanent Județean al partidului. Pe lângă Georgescu, pe lista sondajului se mai află alte câteva nume. Printre ele sunt și două femei, a anunțat Ion Dumitracte, președintele organizației municipale a PSD.

„Pe lista care a fost înaintată către candidatură la Primăria Constanța au fost înaintate două nume de femei. Este vorba despre Mirela Matichescu și Corina Martin. Mai sunt Horia Constantinescu, Horia Țuțuianu, Lucian Lungoci. Am pus toți parlamentarii pentru că vom pune întrebări și pentru Consiliul Județean pentru că sunt legate“  a spus Ion Dumitrache.

Șeful de la municipiu a precizat, totodată, că, din punctul lui de vedere, constănțenii și-au dat seama că liberalul Vergil Chițac a fost o alegere proastă. Dumitrache spune însă că relația consilierilor locali PSD cu acesta este una civillizată. Social-democrații își doresc un înlocuitor pentru Chițac mai ales că multe din proiectele actuale sunt începute de pe vremea administrației PSD.

“Noi ne dorim să alegem un candidat pe care și-l doresc constănțenii. De aia ne dorim cât mai multe nume să le punem în sondajele de opinie, să vedem care este cel mai bine plasat, care va fi susținut de o echipă. (…) Actualul primar derulează niște proiecte de pe vreme vechii administrații (n.r. a PSD). Dacă pot să îi reproșez ceva este că lucrările sunt întârziate, unele sunt haotice și nu sunt de calitate. De-asta suntem așa înghesuiți în oraș.” a spus Nicolae Moga, vicepreședinte BPJ PSD Constanța.

Social democrații au comentat și comportamentul președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu, care a apărut într-un clip în timp ce agresează și jignește un polițist local. Felix Stroe a condamnat atitudinea lui Lupu și a spus că dacă s-ar fi întâmplat asta cu un membru PSD, o decizie privind viitorul său în partid s-ar fi luat mai repede.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*