VIDEO Proiect în premieră pentru România. 10 independenți candidează la primăriile din județul Constanța

Valentin Vrabie și candidații independenți. FOTO Adrian Boioglu

Tragedia de la Colectiv a adus oamenii în stradă. Protestatarii s-au declarat împotriva politicienilor și a partidelor actuale și au cerut o nouă administrație. În ultimele 6 luni nu s-a schimbat nimic, dar la alegerile din iunie, oamenii au ocazia să aleagă, în sfârșit, niște candidați interesanți.

10 oameni cu experiență în diverse domenii și-au dat mâna pentru a candida independenți la Primăriile din județul Constanța. Nu fac parte dintr-un partid, dar toți urmează modelul primarului independent al comunei Peștera, Valentin Vrabie – cel care a reușit să schimbe fața unei localități cu un buget infim.

Programul celor 9 candidați la funcția de Primar și un consilier independent coincide pe alocuri. Toți sunt convinși că se poate face treabă și cu bani mai puțini, dacă îi administrezi bine. Cei zece au ca principale misiuni: reducerea costului apei, sănătatea și educația.

Primul pe lista independenților este chiar primarul Valentin Vrabie. El nu mai candidează la Peștera, ci la Medgidia. Locul său la Peștera va fi luat de un alt independent, fostul inspector școlar, Marius Liviu Petre.

Tudorel Chesoi este surpriza acestui proiect. Consilierul local din Constanța, care a avut cele mai multe inițiative din acest mandat și singurul care și-a depus un raport de activitate, candidează independent pentru încă un mandat de consilier.

La Mircea Vodă, candidatul este Adrian Telehoi, iar la Băneasa vine din urmă Constantin Nicolae. Ambii au experință în administrație, dar s-au săturat de felul în care localitățile lor sunt gospodărite. Bogdan Ionesc este candidatul independent de la Cernavodă, în timp ce ong-istul Gabriel Cateliu candidează la Primăria Tortoman și Mitică Șerban este cel care s-a înscris în cursa electorală de la Primăria Seimeni.

Printre independenți se numără și doi oameni care au lucrat mulți ani în străinătate. Daniel Bărbulescu candidează la Primăria Saligny, iar Gabriel Buzoianu la Primăria Negru Vodă.

Candidații sunt prezenți pe portalul www.depolitizare.ro și pe Facebook. Sloganul ales de ei este: “Oamenii vorbesc. Partidele să tacă!”

Valentin Vrabie a reamintit cu ocazia lansării proiectului de scrisoarea deschisă transmisă în urmă cu doi ani care era, în fapt, un apel la depolitizare.

“Acesta este un proiect de preluare din mâinile partidelor politice a Primăriilor din județ. Eu candidez la propunerea mai multor cetățeni pentru funcția de primar la Municipiul Medgidia. E un municipiu căruia nimeni nu-i mai dă nicio șansă. Eu știu că pot face lucruri pe care partidele nu-și doresc să le facă: administrațiile publice trebuie să fie independente, eficiente și autonome”, a declarat Valentin Vrabie.

Programul enunțat de Vrabie cuprinde și ideea asigurării transportului în comun pentru toți elevii de liceu care învață la Medgidia dar vin din satele învecinate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*