VIDEO Programul “Învierii de la Malul Mării”. IPS Teodosie are programate slujbe în fiecare zi din Săptămâna Patimilor

Slujbă oficiată de IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu
Slujbă oficiată de IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu

Momentul Învierii de la Malul Mării va fi sărbătorit și în acest an pe faleza din zona Cazinoului din Constanța și apoi la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinții Petru și Pavel”. Ceremonia începe la ora 23.40 atunci când IPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre. Va urma o procesiune până la altarul de vară de lângă Catedrală, iar la ora 24.00 lumina va fi oferită credincioșilor.

Iată și programul slujbelor din Săptămâna Patimilor.

Marți și miercuri, 26 și 27 aprilie, începând cu ora 18.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Deniei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

Tot miercuri, începând cu ora 9.00, ierarhul Tomisului va oficia ultima Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite din Postul Paștilor la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

În Joia Patimilor, 28 aprilie, IPS Teodosie va săvârși, tot la catedrală, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare începând cu ora 8.15, iar de la ora 17.30 va oficia slujba Deniei celor 12 Evanghelii.

În Vinerea Patimilor, 29 aprilie, de la ora 10.00, Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia, la catedrală, slujba Vecerniei în timpul căreia va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar și așezarea acestuia pe o masă special pregătită în mijlocul bisericii, apoi, de la ora 17.30, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Deniei Prohodului.

Sâmbătă, 30 aprilie, începând cu ora 9.00, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae” a Penitenciarului Poarta Albă, în prezenţa persoanelor private de libertate, apoi va rosti un cuvânt de învățătură și îi va spovedi pe cei care s-au pregătit.

Duminică, 1 Mai, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită mai multe limbi de circulație internațională.

De la ora 18.00, la Casa de Cultură din Constanţa este programat tradiționalul Concert pascal, susținut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Luni, 2 mai, IPS Teodosie va oficia, de la ora 8.45, Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sf. Efrem cel Nou și Sf. Dionisie cel Smerit” din apropierea localității Târgușor (peștera Liliecilor), jud. Constanța. Totodată, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți racla ce va adăposti moaștele Sfântului Efrem cel Nou (cinstit pe 5 mai) și va conduce o procesiune cu sfintele moaște și o icoană a Maicii Domnului, numită „Grabnic Ascultătoare”.

Izvorul Tămăduirii

În ajunul praznicului Izvorului Tămăduirii, joi, 5 mai, de la ora 19.00, IPS Teodosie va oficia slujbele Vecerniei și Sfințirea Apei la mănăstirea Crucea (localitatea Crucea).

Vineri, 6 mai, de praznicul Izvorului Tămăduirii, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, începând cu ora 9.00, apoi clerul și credincioșii vor merge în procesiune la Izvorul tămăduitor, situat în apropierea mănăstirii, unde va fi săvârșită slujba de Sfințire a Apei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*