VIDEO Președintele Organizației Municipale PSD Constanța, nemulțumit de modul în care arată orașul. Ion Dumitrache: “Constanța este prost administrată, nu doar în ultimii doi ani. Proiectele au lipsit”

Ion Dumitrache, președintele organizației municipale a PSD Constanța. FOTO CTnews

Președintele Organizației Municipale PSD Constanța, Ion Dumitrache, este nemulțumit de modul în care arată orașul și consideră că acesta este prost administrat, dar nu doar în ultimii ani doi ci pe o perioadă mai lungă. El consideră că proiectele au lipsit și că sunt multe lucruri care trebuie îmbunătățite în oraș de la problema traficului la locurile de parcare.

Ion Dumitrache a declarat pentru CTnews că orașul Constanța a rămas în urma altora din țară și trebuie schimbate multe pentru ca acesta să ajungă acolo unde îi este locul.

“Dacă ne-am uita cum arată orașele de nivelul Constanței, cum ar fi Timișoara, Craiova, Iași, Sibiu, orașe comparabile ca mărime cu Constanța, noi suntem undeva la 100 de ani în urmă, deci am rămas undeva ancorați în tematica arhitecturală și aspectul comunist. Nu s-a schimbat mare lucru în oraș în ceea ce privește infrastructura, în ceea ce privește aspectul orașului Constanța. Și nu aș putea să nominalizez un proiect anume care să schimbe orașul. Trebuiesc multe mai proiecte ca să putem să schimbăm și să aducem Constanța acolo unde îi este locul.

Eu cred că o administrație sănătoasă la cap în patru ani de zile o să facă Constanța să arate cel puțin la nivelul Craiovei sau Brașovului, Clujului. Visul meu ar fi ca orașul Constanța să arate ca Lausanne. Și este foarte posibil pentru că orașul Constanța are un buget foarte mare, dar este prost administrat. Și nu e prost administrat numai în ultimii doi ani. De-a lungul timpului a fost foarte, foarte prost administrat. Proiectele au lipsit, iar cele care au fost pe vremea lui Mazăre au fost câteva proiecte foarte, foarte bune, cum ar fi proiectul șoselei de coastă, care rămâne de actualitate”, a spus Ion Dumitrache.

El a prezentat și câteva soluții pentru ca lucrurile să se îmbunătățească în Constanța.

“Sistematizarea orașului. Ați văzut că la orele de vârf nu prea se poate circula. Și nu este un oraș precum este Bucureștiul. Ar putea să fie foarte aerisit, cu câteva pasaje, cum ar fi la Dacia, la bulevardul Mamaia, intersecție cu Tomisul și încă o intersecție cu pasaj, iar celelalte cu selectare pe mai multe benzi la semafor, sincronizarea semafoarelor și s-ar face cât de cât ordine. Să dispară scuarul de pe bulevardul Mamaia, că e destul loc pentru verdeață în alte părți și încă o bandă și așa mai departe. Deci sunt, sunt foarte multe și ușor de făcut și ușor de făcut, mai ales că orașul Constanța, Primăria Constanța are Confort Urban, o societate foarte sănătoasă, cu specialiști cu posibilități tehnice și de exprimare foarte bune. Și ar putea să facă de la parcări până la sistematizarea aceasta elementară, care e absolut necesară. Nu există parcări”, a explicat președintele organizației municipale PSD Constanța.

El a propus ca în zona Peninsulară să fie realizată o mare parcare subterană.

“Anul trecut am avut o discuție cu domnul primar, în numele Partidului Social Democrat și al consilierilor și am avansat un proiect privind sistematizarea Peninsulei, adică sub Peninsulă, în zona Peninsulei să fie pe partea subterană făcută parcare, cum e în toată lumea. Motivația că la cinci metri jumate ar fi relicve istorice, e  foarte bine, ele pot fi conservate și date ca puncte de atracție turistice. Dar trebuie făcută și partea supraterană ca această Peninsulă, care este centrul de atracție.

Constanța nu are centru. Ați văzut Ștefan cel Mare de doi este întors cu o răutate, incompetență, nu știu din ce motive. Dar parcă a fost un semn pentru ce urma Ucraina la cum arată Ștefan Cel Mare și nu se lucrează. Au omorât toți agenții economici din zona respectivă. Locatarii sunt disperați. Chiar nu înțeleg de ce nu se sistematizează, nu e management, nu pot să înțeleg pentru că bani sunt”, a mai spus Ion Dumitrache.

El știe cum ar trebui să arate primarul Constanței din 2024, are chiar câteva nume din care va fi ales candidatul PSD la alegerile de peste doi ani.

“Avem nevoie de un primar care să răspundă la multe cerințe care sunt pregnante pentru Constanța. Nu trebuie să le enumăr, cred că orice cetățean le vede. Pe unde ai păți te lovești de problemele orașului. Cele pe care le-am enumerat și multe altele.  Și încălzirea și altele. Sunt lucruri care ar putea fi rezolvate printr-un management corect și o gestionare corectă a banilor.

M-am gândit la un candidat împreună cu Felix Stroe, președintele organizației județene, dar nu putem să ieșim încă cu nume. Orientativ vreau să vă spun că avem un șef la consilierii municipali, care, din punctul meu de vedere și în opinia mea se exprimă destul de bine. Bineînțeles că mai are mult de lucru ca fiecare dintre noi și perfecționare continuă. Nu poți să zici că le știi pe toate. Și mai sunt.  Sunt două categorii de candidați. Unii care ar fi în atenția organizației municipale, alții care se anunță ei pe diferite căi, prin presă, pe la colțuri de stradă, prin restaurante. Asta e categoria care pe mine și pe echipa mea nu ne interesează. E problema lor. Sunt unii care au transformat în CV-ul pe care l-au pus unde lucrează Institutul de Marină de 6 ani. Am transformat Institutul în facultate de medicină”, a explicat Ion Dumitrache.

El a mai spus și ce a făcut în fruntea organizației municipale, de la preluarea conducerii și că intenționează să candideze pentru un nou mandat.

“Am un an și opt luni în care am făcut o organizație funcțională de la partea de logistică la ora actuală sunt patru sedii funcționale. Avem 4871 de membri. Când am preluat organizația erau 200 de adeziuni. Vin oameni foarte mulți către noi. Am început să îi selectăm, să ne uităm foarte adânc la calitatea celor pe care-i primim. Deja suntem în această postură, să fim curtați. Echipa este foarte bine închegată, avem specialiști pe toate domeniile. Suntem pe drumul cel bun. Nu e felul meu să mă apuc de un proiect și să-l las undeva. Am pornit acest proiect, vreau să îl duc până la capăt și cu promisiunea pe care o fac prima dată în exclusivitate la dumneavoastră că PSD-ul va câștiga atât alegerile locale, cât și generale și toate celelalte alegeri în 2024. Le vom câștiga în Constanța pe toate”, a mai spus Ion Dumitrache.

El consideră că această alianță PSD – PNL la nivel central este o soluție pentru România.

“Colaborarea cu PNL-ul, dacă este gestionată ca orice colaborare corect, este foarte benefică pentru că dacă vă uitați pe eșichierul politic nu aș găsi un alt partid care să aibă o doctrină, un istoric, o calitate a oamenilor, o stabilitate. Când vorbim de alte partide, nu știu, nu mă pronunț, dar nu prea le văd că ar avea sau au fost verificate de ciclurile electorale sau confruntări electorale. Este o soluție pentru România o colaborare între PSD și PNL”, a mai declarat Ion Dumitrache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*