VIDEO Povestea comandantului GSP Falcon despre tragedia navei Volgo Balt 179 și salvarea celor 10 marinari ucraineni

Nava GSP Falcon și-a încheiat acțiunea de căutare/ salvare în Marea Neagră. FOTO GSP

Victor Marina, comandantul vasului GSP Falcon, cel care a coordonat acțiunile de căutare și salvare a navigatorilor ucraineni după scufundarea vasului Volgo Balt 179, a raportat vineri, 12 martie, transportarea în siguranță la mal a celor zece marinari, naufragiați la 76 mile marine în largul Mării Negre și încheierea părți lui de misiune.

Ulterior, el a rememorat și a povestit momentele extreme prin care a trecut în timpul acțiunii de căutare și salvare a supraviețuitorilor:

„Am recepționat mesajul de ajutor. Ultimul mesaj pe care l-am primit a fost <<ne scufundăm>>, după care liniște totală. Nu a răspuns nimeni la chemările noastre. Am decis împreună cu colegii mei de pe comandă și să ne deplasăm către locul naufragiului. Am informat conducerea companiei și autoritățile, de la care am primit undă verde și încurajări, cum era firesc. Am plecat cât am putut de repede la o distanță de aproximativ 18 mile nautice. La 06.50 am văzut prima plută. Am fost bucuroși că am văzut pluta pentru că nu a folosit nimeni mijloace vizuale sau auditive de semnalizare. În plută se afla o singură persoană. Ridicarea acestuia la bord s-a făcut cu un mijloc specific transferului de personal offshore. Persoana era șocată de cele întâmplate”, a subliniat acesta.

Mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să ajungem suficient de repede încât să îi salvăm pe cei zece. Ne pare nespus să rău că nu am avut cum să îi salvăm pe toți”, a declarat comandantul navei GSP Falcon, Victor Marina.

Continuarea este aici:

Victor Marina este la comanda navei GSP Falcon de un an. După absolvirea Institutului de Marină Civilă din Constanța, Victor Marina a acumulat 24 de ani experiență în domeniu, dintre care nouă la GSP. El are 47 de ani și trei copii.

GSP Falcon a intervenit prompt la apelul de urgență lansat de echipajul cargo-ului Volgo Balt 179. În doar 10 minute de la recepționarea SOS-ului GSP Falcon a ridicat ancora. Participarea GSP la operațiunea de salvare s-a încheiat în această dimineață, ora 07.00 (12 martie), cu transportarea în siguranță a echipajului salvat, la dana de pasageri a Portului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*