Primăria Constanța anunță că a prelungit subvenționarea prețului pentru gigacalorie până la sfârșitul anului

Primăria Constanța anunță că a prelungit subvenționarea prețului pentru gigacalorie până la sfârșitul anului

Primăria Constanța anunță că a prelungit subvenționarea prețului pentru gigacalorie, care în prezent este de 450 de lei, până la sfârșitul acestui an.

Potrivit reprezentanților instituției, în ședința Consiliului Local Municipal din 30 martie, aleșii locali au aprobat prețul pentru populație al energiei termice furnizate de societatea Termoficare Constanţa SRL şi a subvenției acordate populației pentru perioada 01 aprilie – 31 decembrie .

„Condițiile tehnice precare ale rețelei au generat mărirea prețului gigacaloriei și, implicit, a subvenției. După mai bine de 40 de ani, acum schimbăm instalația termică a orașului, înlocuim vechile conducte de transport energie termică. Implementarea procesului de schimbare a infrastructurii va reduce considerabil pierderile termice și va duce la creșterea eficienței energetice în întregul sistem și totodată reducerea costurilor pentru energia termică livrată/ vândută”, a precizat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Până la 31 decembrie 2023, constănțenii vor plăti 450 de lei (inclusiv TVA) pentru o gigacalorie, atât apă caldă, cât și căldură, iar Primăria Municipiului Constanța va subvenționa cu 1.351,91 lei (inclusiv TVA) prețul gigacaloriei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*