VIDEO Percheziții în toată țara într-un dosar instrumentat de către polițiștii constănțeni, la membrii unui grup infracțional specializat în furturi din locuințe

Suspecții au fost vizitați de către mascați. FOTO Captură video

Polițiștii din Constanța, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi din locuințe. În urma a 43 de percheziții domiciliare, efectuate pe raza mai multor județe din țară, a fost documentată activitatea infracțională a 31 de bărbați.

În cursul zilei de 30 iunie, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța și Mureș, sprijiniți de polițiști din Cluj, Timiș, Alba și Sibiu, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, au efectuat perchezițiile, pe raza județelor Mureș – 34, Cluj – 2, Alba – 3, Timiș – 3 și Sibiu – 1, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele bănuite ar fi comis furturi din locuințe, cu modul de operare „chei potrivite – foiță de aluminiu”.

Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuințe pe raza orașelor: Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia, respectiv în 15 județe: Constanța, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Timiș, Brașov, Harghita, Mureș, Maramureș, Olt, Alba.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice.

Ca urmare a administrării probatoriului, 26 de bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 58 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor şi de sprijinul tuturor structurilor de investigaţii criminale pe raza cărora au fost comise faptele.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*