VIDEO Operațiune de salvare în Marea Neagră: Polițiștii de frontieră constănțeni salvează 47 de persoane aflate în pericol pe o ambarcațiune supraaglomerată

Misiune de salvare a unor persoane aflate în pericol pe Marea Neagră. FOTO: captură video

Polițiștii de frontieră constănțeni au intervenit vineri, 26 mai, pe Marea Neagră, după ce au detectat, pe direcția localității Vama Veche, o ambarcațiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică.

Potrivit Gărzii de Coastă, vineri dimineața, în jurul orei 06.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcațiune la o distanță de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripționat și fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane.

După interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliției de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, sub coordonarea MRCC Constanța din cadrul Autorității Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcațiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei și minori, neechipată cu mijloace de comunicații, respectiv salvare colective și individuale și exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord.

Ambarcațiunea va fi condusă în Portul Constanța, persoanele depistate urmând a fi preluate de către polițiștii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Pentru gestionarea evenimentului, se acționează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța.

Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenționau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*