Un nou simulator de navigație la Academie Navală „Mircea cel Bătrân”, pentru pregătirea studenților și marinarilor militari din Forțele Navale Române

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“. FOTO ANMB

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” va inaugura miercuri, 11 octombrie, ora 09.00, un simulator de navigație destinat să consolideze baza materială de pregătire și instruire, pentru studenții și marinarii militari din Forțele Navale Române, în special pentru echipajele navelor militare fluviale.
Noul simulator de navigație, de producție norvegiană, răspunde nevoilor actuale de pregătire la standarde ridicate în domeniul navigației pe ape interioare (fluvii și canale) și este dotat cu echipamente specifice navelor fluviale (12 modele de nave și cinci zone de navigație). Până în prezent, pregătirea practică specifică disciplinelor „Navigație fluvială” și „Elemente de navigație fluvială” s-a realizat în Simulatorul integrat de conducere a navei, care conține o singură zonă de ape interioare.
Odată cu instalarea și exploatarea noului simulator, atât studenții militari și civili de la Academia Navale „Mircea cel Bătrân”, cât și membrii echipajelor navelor militare fluviale vor beneficia de o pregătire amplă și aplicată pe nevoia de perfecționare în domeniul navigației fluviale din zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*