Au fost finalizate lucrările de modernizare și consolidare a digului de larg din Portul Constanța

Au fost finalizate lucrările de modernizare și consolidare a digului de larg. FOTO APM Constanța

Pentru anularea efectelor care au condus în timp la starea de degradare a digului de larg din Portul Constanța, pe porțiunea de la Poarta 1 până în dreptul danei 0, au fost necesare lucrări de modernizare și consolidare a zidului de gardă, pe o lungime de peste 700 de metri.

Potrivit Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, lucrările s-au executat pe întreaga înălțime a zidului interior și pe zona de mijloc a paramentului exterior, care nu au fost reparate în ultimii ani. Segmentul respectiv de dig face parte din vechiul port proiectat de către Anghel Saligny.

Execuția lucrărilor de modernizare a digului de larg – Dana 0 a durat 36 de luni, valoarea contractului fiind de 3.046.075,25 lei, finanțată din fondurile proprii ale CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*