VIDEO O nouă misiune internațională sub egida Frontex încheiată cu succes de polițiștii de frontieră constănțeni

O nouă misiune internațională sub egida Frontex încheiată cu succes de polițiștii de frontieră constănțeni

Polițiștii de frontieră constănțeni, membri ai echipajului navei maritime MAI 1101, s-au întors acasă miercuri, 18 august, după o misiune de aproximativ patru luni desfășurată în Marea Ionică sub egida Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

Potrivit Gărzii de Coastă, în perioada 16 aprilie – 11 august, nava maritimă de patrulare și supraveghere MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă a participat în cadrul operațiunii de intervenție rapidă la frontieră “THEMIS 2021”, organizată sub egida FRONTEX. Operațiunea s-a desfășurat în zona operațională Calabria – Crotone, din Italia, iar echipajul navei Poliției de Frontieră Române a executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Mediterana, alături de celelalte state membre UE participante la misiune.

Pe durata operațiunii, polițiștii de frontieră români au executat 80 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat peste 1.000 ore de patrulare.

„O misiune deosebită la care au participat polițiștii de frontieră a avut loc in luna mai, când au intervenit împreuna cu o altă ambarcațiune a Gărzii de Coastă Italiene, pentru salvarea unui număr de 223 de persoane, care erau transportate din Libia, cu un pescador. La bordul navei noastre au fost transbordate 110 persoane, cărora li s-au acordat îngrijiri medicale de urgență precum și hrană și apă până la preluarea acestora de către autoritățile italiene”, au transmis reprezentanți ai Gărzii de Coastă.

De asemenea, Poliția de Frontieră Română a detașat în cadrul Centrului Internațional de Coordonare – ICC din Roma un ofițer de legătură, care a menținut permanent legătura pe toată perioada desfășurării misiunii, între nava maritimă detașată de PFR pe teritoriul Italiei și Centrul Operațional de Coordonare al IGPF.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*