FOTO Până la venirea toamnei, locuitorii din comuna constănțeană Comana vor beneficia de un cămin cultural reabilitat

Căminul cultural din Comana. FOTO Paul Alexe

Creșterea calității vieții socio-culturale reprezintă un obiectiv prioritar pentru administrația publică locală din comuna constănțeană Comana. O comunitate de aproximativ 1800 de suflete, comuna Comana are în componența sa trei sate, Tătaru, Pelinu și reședința de comună, Comana.

Reales în funcție, după o pauză de patru ani, noul primar Ion Adam consideră că diversificarea activităților sociale și culturale, într-un spațiu ce susține și promovează cultura tradițională și multietnică, poate duce la creșterea nivelului de educație în cadrul comunității, dar și la ridicarea nivelului de atractivitate pentru familiile tinere din comună, în încercarea de a limita exodul acestora către viața în marile aglomerații urbane.

Petrecerea timpului liber într-un spațiu ce promovează cultura, revigorarea activităților recreative pentru locuitorii comunei, menținerea și promovarea tradițiilor populare autentice și creșterea gradului de acces și participare a oamenilor la viața culturală a comunei sunt tot atâția factori care contribuie la dezvoltarea spirituală a comunității noastre, a explicat, pentru CTnews, primarul Ion Adam.

Un prim pas pentru revitalizarea vieții social-culturale în comună a fost făcut chiar în aceste zile, când au fost demarate lucrările de reabilitare a căminului cultural din Comana, proiect finanțat din bugetul local.

“Căminul cultural trebuie să reprezinte un loc important pentru tinerii din localitate, dar şi pentru tinerii plecaţi și care ar dori să se întoarcă acasă, unde să aibă acces la o clădire care promovează cultura prin organizarea de evenimente culturale, precum spectacole de dans, teatru, serbări sătești, serbări școlare și, nu în ultimul rând, este locul în care vor putea fi organizate evenimentele fericite din viața comunității, precum nunți, botezuri sau aniversări, a mai adăugat primarul comunei.

Lucrările au în vedere reabilitarea clădirii căminului cultural, atât la exterior, cât și la interior, înlocuirea instalațiilor electrice și a caloriferelor, lucrări de amenajări interioare, montare gresie și înlocuirea boilerului cu unul cu o capacitate mai mare. Lucrările au demarat în ritm susținut în urmă cu o săptămână și vor dura aproximativ două luni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*