VIDEO Ninge abundent în județul Constanța și pe Autostrada A2. Autoritățile intervin cu utilajele de deszăpezire

Pregătiri de iarnă pe drumurile din județ și din municipiul Constanța

În dimineața de marți 20 martie, iarna încă este stăpână pe județul Constanța. Ninge în mai multe zone din județ, meteorologii emițând un Cod Galben valabil și pentru zona Dobrogei.

Potrivit specialiștilor ANM,  este vorba de precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15…20 l/mp, și se va produce polei. Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar și pe litoral pe parcursul zilei de marți (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

La nivelul județului Constanța, potrivit administratorului special al Regiei Județene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanța, Lucian Lungoci, ninge în zona Cernavodă – Băneasa, iar în zona Medgidia – Hârșova se înregistrează ploaie înghețată încă din cursul nopții precedente.

De asemenea ninge pe Autostrada Soarelui, între Cernavoda si București. În zona Mangalia-Negru Vodă, Topraisar plouă, iar temperaturile înregistrate sunt pozitive.

Pe drumurile unde se înregistrează ninsori se acționează cu material antiderapant și utilaje de deszăpezire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*