VIDEO Nereguli grave în păstrarea și depozitarea peștelui, la două firme care aprovizionează magazine și restaurante din Constanța

Nereguli grave în păstrarea și depozitarea peștelui, la două firme din Constanța. FOTO ANPC

Sute de kilograme de pește expirat sau păstrat în condiții improprii au fost descoperite vineri, 8 iulie, în urma unui control făcut de comisarii de la Protecția Consumatorilor la două firme din municipiul Constanța care aprovizionează magazine și restaurante din Constanța.

Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, acțiunea de control a fost efectuată în urma unor plângeri primite pe pagina personală de Facebook.

„În urma unor informații primite de la un proprietar de restaurant pe pagina mea de Facebook am desfășurat o acțiune de control la doi operatori economici ce comercializează pește. (…) Condițiile de depozitare și de procesare ale peștelui sunt greu de descris în cuvinte. Am procedat la sigilarea tuturor camerelor de frig pentru a putea păstra acolo cele câteva sute de kilograme depistate cu neconformități, ținute necorespunzător, sau fără documente de proveniență. Au fost lăsate invitații pentru luni (11 iulie – n.r.), când se vor întocmi documentele de control și după verificarea actelor de proveniență ale mărfurilor mai ales pentru cantitatea de pește neetichetată”, a declarat președintele ANPC.

El spune că a cerut și sprijinul Poliției pentru acțiunea de luni, pentru că există indicii de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și braconaj.

„A fost solicitată participarea organelor de poliție, ce au răspuns cu promptitudine, urmând ca acțiunea de luni să se desfășoare împreună pentru a fi evaluată atât din perspectiva braconajului cât și a evaziunii fiscale”, a afirmat Horia Constantinescu, care a mai precizat că ambii operatori economici au o reputație negativă, fiind sancționați și în trecut de către comisarii de la Protecția Consumatorilor.

Ambii sunt furnizori pentru mai multe restaurante și magazine de pe litoral.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*