VIDEO Mii de pachete cu țigări nedeclarate, descoperite, cu ajutorul câinelui de urmă, la bordul unei nave din Portul Constanța

Mii de pachete cu țigări nedeclarate, descoperite la bordul unei nave din Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, în urma controlului asupra unei nave sub pavilion Malta, 7.370 de pachete cu țigări, nedeclarate. La acțiune a participat și Pobaya, câinele de serviciu specializat în detectarea produselor de tutun.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grup Nave Constanta, în cooperare cu lucrătorii vamali din cadrul Biroul vamal Constanta, acționând în baza unor informații, au efectuat vineri, 26 martie, un supracontrol asupra unei nave sub pavilion Malta, intrată în Portul Constanța din direcția Mersin (Turcia), având la bord un echipaj de 18 marinari români.

„În urma controlului amănunțit, la care a participat și câinele de serviciu pentru detectarea tutunului, Pobaya, au fost găsite, ascunse și nedeclarate, într-o încăpere adiacentă magaziilor, 7.370 de pachete cu țigarete, din diferite mărci, ambalate în saci de plastic. Comandantul navei a declarat că țigările aparțin membrilor de echipaj”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Țigările, în valoare de aproximativ 147.400 de lei, au fost ridicate, polițiștii de frontieră făcând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*