VIDEO Lucrările la situl arheologic Ovidiu sunt în plină desfășurare

Schița Castrului Roman din Ovidiu după finalizarea lucrărilor

La Ovidiu proiectul „Sit arheologic Ovidiu – Conservare, reconstituire parțială și punere în valoare pentru integrarea în circuitul turistic a castrului roman“ înaintează cu pași repezi. Arheologii au reușit până acum să excaveze aproximativ jumătate din suprafața fortificației din zona de vest. Pentru realizarea proiectului, finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020. 

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea gradului general de atractivitate al orașului Ovidiu și a județului Constanța prin asigurarea condițiilor de dezvoltare urbană echilibrată la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est și regenerarea orașului Ovidiu.

„Săpăturile noastre au pus în evidență inclusiv urme de locuire anterioare cetății, este vorba de secolul al V-lea, unde au fost găsite 120 de monede din bronz și foarte multă ceramică romano-bizantină, specifică acestei perioade“, spune Constantin Băjenaru, arheolog în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunatățirea și extinderea accesului publicului la monumentele istorice, promovarea cunoașterii acestora prin intermediul noilor tehnologii; reabilitarea patrimoniului cultural național, respectiv a Castrului Roman, pentru asigurarea condițiilor necesare dezvoltării turismului urban și promovarea patrimoniului cultural al orașului Ovidiu în vederea creșterii numărului de turiști.

Proiectul este implementat în perioada 17 iulie 2018 – 28 februarie 2022. Valoarea totala a proiectului este de 14.110.568,95 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*