VIDEO ISJ Constanța despre colectarea ilegală de bani în unitățile de învățământ: „La Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu, inițiativa de colectare a fondurilor a aparținut elevilor”. Caz nou descoperit la Liceul Ovidius

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”. FOTO Facebook

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, a anunțat vineri, 11 februarie, prin intermediul unei declarații video de presă, că a fost declanșată o inspecție tematică, în unitățile de învățământ din județ, cu privire colectarea ilegală de fonduri.

Sorin Mihai spune că ISJ Constanța s-a autosesizat în toate cazurile semnalate până în prezent, fiind constituite echipe de inspectori școlari care s-au deplasat în instituțiile respective, analizând fiecare caz în parte.

„La Liceul Teoretic Callatis Mangalia s-a hotărât încetarea detașării în interesul învățământului a echipei manageriale, etapă urmată de un control tematic efectuat de către auditoriul intern al ISJ Constanța. În urma acestui control, ISJ Constanța a solicitat actualei conduceri a liceului declanșarea unei anchete interne prin care să se identifice persoanele aflate în culpă și cercetarea disciplinară a acestora în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale și Codului Muncii” a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

El a precizat că în cazul Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu”, inițiativa de colectare a fondurilor a aparținut elevilor, fără să fie implicat vreun cadru didactic.

„La Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, din datele puse la dispoziție până în acest moment, inițiativa de colectare a fondurilor a aparținut elevilor, fără implicarea cadrelor didactice și/ sau a conducerii unității școlare. În raportul întocmit de echipa de inspectori școlari i s-a recomandat echipei manageriale demararea unei anchete interne pentru verificarea responsabilă a aspectelor legate de această situație. De asemenea, i s-a solicitat conducerii Colegiului, cum s-a procedat și la Mangalia, să se asigure că nu se fac presiuni asupra elevilor în cadrul acestei anchete. În acest context este important să existe o colaborare, deschisă, strânsă, între elevi și unitatea de învățământ, iar inadvertențele să fie soluționate în timp util, fără a periclita imaginea școlii”, a explicat șeful ISJ Constanța.

Sorin Mihai a mai anunțat apariția unui nou caz, la Liceul „Ovidius” din Constanța, și aici fiind trimisă o echipă de control care să verifice colectarea de fonduri.

„O situație ne-a fost semnalată de un angajat al ISJ Constanța referitoare la Liceul Teoretic Ovidius Constanța. Echipa de inspectori și contabilul șef al ISJ Constanța au constatat o serie de disfuncționalități financiar-contabile în ceea ce privește colectarea de fonduri. Va fi înaintat un raport către Consiliul de Administrație al ISJ Constanța, iar eu voi solicita efectuarea unui audit financiar în perioada imediat următoare. În acest moment verificările sunt în derulare urmând a se stabili dacă se respectă cadrul legal privind realizarea veniturilor proprii de către această unitate de învățământ”, a precizat inspectorul școlar general.

El a mai anunțat că ISJ Constanța desfășoară în această lună o inspecție tematică în toate unitățile școlare.

„În concluzie: în toate situațiile prezentate ISJ Constanța a reacționat prompt, conform competențelor profesionale și instituționale, astfel încât să fie respectate toate prevederile legale în vigoare cu privire la gestionarea veniturilor în unitățile de învățământ de stat aflate în discuție. De asemenea, ISJ Constanța desfășoară în această lună o inspecție tematică în toate unitățile școlare din județ, inspecție în cadrul căreia se urmărește inclusiv modul în care sunt gestionate veniturile proprii“, a mai spus Sorin Mihai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*