VIDEO Intervenție a Gărzii de Coastă la Marea Neagră pentru salvarea a șapte turiști aflați în pericol. Ei făceau surf în zona pescăriei din Olimp și nu mai puteau reveni la mal din cauza vântului

Surferi salvați de Garda de Coastă. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la Marea Neagră cu două nave pentru salvarea a șapte persoane care practicau sporturi nautice și se aflau  în imposibilitatea de a se întoarce la țărm din cauza vântului puternic.

În data de 18 septembrie, în baza unei informații primite de la C.C.C. SCOMAR, două mijloace de mobilitate navală ale Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Mangalia și Grupul de Nave Constanța au acționat în zona Olimp pentru salvarea a șapte persoane a căror viață era pusă în pericol.

“Astfel, în urma unui apel telefonic în jurul orei 12.35, prin care s-a semnalat faptul că un grup de șapte persoane care practicau sporturi nautice cu plăci de surf în zona pescăriei Olimp se află în imposibilitatea de a se întoarce la țărm din cauza vântului puternic, a fost inițiată de către Serviciul M.R.C.C. al Autorității Navale Române o acțiune SAR pentru căutarea și salvarea persoanelor. La operațiune au participat, alături de cele două nave ale Gărzii de Coastă, o navă aparținând A.R.S.V.O.M și o ambarcațiune pescarească”, a anunțat Garda de Coastă.

Ajunși la fata locului, polițiștii de frontieră au salvat și preluat la bordul navei PFR patru persoane, celelalte trei fiind salvate de către ambarcațiunea pescărească.

Toate cele șapte persoane au ajuns la mal in siguranță, nefiind nevoie de îngrijiri medicale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*