VIDEO Inconștiență plătită scump. Un șofer a fost amendat după ce a lăsat mașina fără frâna de mână trasă și a plecat să-și ia țigări. Autobuzul a sărit peste un scuar și s-a oprit în mijlocul străzii

Autobuzul s-a oprit pe scuarul dintre sensurile de mers. FOTO CTnews.ro

Doar o minune a făcut să nu se producă o tragedie în intersecția din Tomis III – City Park Mall. Un șofer de autobuz a uitat să tragă frâna de mână când a coborât să își ia țigări, iar acesta a luat-o la vale, oprindu-se pe un scuar pentru pietoni. 

Un conducător auto în vârstă de 33 de ani, șofer pe un autobuz de transport persoane pe ruta Constanța – Năvodari a fost la un pas de a produce o tragedie. În jurul orei 9.00, venea dinspre Năvodari, iar pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, înainte de intersecția cu strada Soveja a oprit pentru debarcarea călătorilor. A coborât și el pentru a-și cumpăra țigări, dar a uitat să tragă frâna de ajutor și fără să cupleze în treapta de de parcare. Drept urmare, autobuzul a demarat și s-a oprit de abia după ce a trecut peste scuarul destinat pietonilor de pe mijlocul străzii.

Din fericire nu a lovit nici o altă mașină sau vreun pieton, dar circulația s-a desfășurat cu greutate, pe o singură bandă. Conducatorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea:

  • Art. 141
    (1) Conducătorii autovehiculelor imobilizate pe drumurile publice, care se îndepărtează de acestea, sunt obligaţi să acţioneze frâna de ajutor, să oprească funcţionarea motorului şi să cupleze într-o treaptă de viteză inferioară sau în cea de parcare dacă autovehiculul are transmisie automată si
  • Art. 145
    Se interzice conducătorului de autovehicul şi pasagerilor ca în timpul opririi sau staţionării să deschidă ori să lase deschise uşile acestuia sau să coboare fără să se asigure că nu creează un pericol pentru circulaţie.

Pe scurt, șoferul a fost sancționat cu o amendă în cuantum de 4.060 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*