VIDEO Incendiu puternic la un bloc din Constanța. 250 de oameni au fost evacuați, opt persoane au ajuns la spital, iar 37 de mașini au fost avariate

Incendiu puternic la un bloc din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Un puternic incendiu a izbunit în noaptea de miercuri spre joi, la un bloc din municipiul Constanța, iar 250 de oameni au fost evacuați, opt persoane au ajuns la spital, iar 37 de mașini au fost avariate.

Pompierii au fost solicitați să intervină la ora 00:58 în municipiul Constanța, la un incendiu la două mașini parcate în subsolul unui bloc de pe str. Prelungirea Nicolae Grindeanu, nr 6. În jurul orei 01.52 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Opt persoane (adulți si copii) au fost transportate la spital cu diferite afecțiuni (intoxicate cu fum sau arsuri).

În urma incendiului, 250 de oameni au fost evacuați, 37 mașini avariate din care 25 aflate în parcare. Peste 200 de forțe de intervenție, dintre care pompieri, medici, jandarmi polițiști. Au fost pompieri veniți de la ISU Ialomița și ISU Călărași. De asemenea, peste 100 de oameni au fost coborâți cu autoscările de pe acoperiș și etajele superioare

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 4.30.

Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, Mihail Cristian Amarandei, a declarat despre această intervenție:

Am fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuințe, în total 150 de apartamente. Am alocat la fața locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă și spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălțime. Au fost alocate forțele de inspectoratele pentru situații de urgență și de la două inspectorate limitrofe, Ialomița și  Călărași. Verificăm fiecare locuință în parte pentru a ne asigura că nu sunt persoane în spațiile respective.

Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălțime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului.

Deocamdată, din elementele pe care le avem la dispoziție incendiul a fost inițiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza inițierii arderii și dezvoltării acestuia în dinamică vor fi stabilite ulterior”, a declarat comandantul ISU Dobrogea.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Un singur pacient a rămas internat în urma incendiului din parcarea subterană a unui bloc din Constanța. Parcarea nu avea autorizaţia de securitate la incendiu – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*