Primăria Constanța intenționează să aducă la nivelul carosabilului capacele rețelelor edilitare: „3.000, în 2 ani de zile”, promite primarul Vergil Chițac

Primăria Constanța intenționează să aducă la nivelul carosabilului capacele rețelelor edilitare. FOTO Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de dezafectare a stâlpilor din beton care în prealabil au fost goliți de cablurile aeriene introduse în subteran ale operatorilor de comunicații. Reprezentanţii Confort Urban acționează în această săptămână pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Bucovinei.

„Timp de 20 de ani nicio administrație nu s-a îngrijit să aducă la nivelul carosabilului capacele rețelelor edilitare. Sunt câteva zeci de mii la nivelul întregului oraș. Concentrăm lucrările pe arterele intens circulate unde estimăm că vom înlocui circa 3.000 de capace în următorii doi ani. Știu că aceste lucrări, pe lângă celelalte pe care le avem în desfășurare, vor afecta traficul și de aceea apelez la înțelegerea dumneavoastră. Încercăm să limităm acest disconfort lucrând și după lăsarea serii. Azi noapte au fost dezafectați șapte stâlpi vechi din beton de pe bulevardul Mamaia și vom continua întocmai până vom elibera tot bulevardul, concomitent cu reabilitarea trotuarelor și a carosabilului. La finalul acestor lucrări vom avea rețele edilitare moderne și un mediu urban mai frumos. Aveți încredere!”, a declarat primarul Vergil Chițac.

În locul elementelor din beton au fost montați stâlpi metalici care asigură doar iluminatul public. În paralel, Primăria Constanța, în colaborare cu operatorii rețelelor de comunicații, continuă acțiunile de eliminare a cablurilor care nu mai sunt folosite și care afectează aspectul spațiului public.

De asemenea, pentru a reduce disconfortul de la nivelul căii de rulare, pe bulevardul Tomis, între strada Poporului și bulevardul Mamaia se ridică la nivelul asfaltului capacele de canalizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Domnul primar arunca vina in spatele celor dinaintea domniei sale. Eu stau si ma intreb de ce este vina primarilor si nu a Confort Urban, care (ca de obicei) face treburile doar pe jumatate. De ce trebuie sa li se spuna sa aduca acele canalizari la nivelul asfaltului? Si in momentul de fata intrebarea este de ce trebuie sa inlocuim ceva care nu trebuie inlocuit? Comisioane, cum este in cazul bordurilor schimbate fie ca trebuie, fie ca nu?

  2. D-le primar al orasului Constanta,

    3000 de capace in 2 ani? Asta inseamna doar 10 pe zi, cu weekenduri lucrate. D-le primar, cred ca radeti de locuitorii acestui oras care va platesc impozitele si salariul.
    Orasul nu are o sosea asfaltata la standardele europene mai ales acum cand se schimba conducte pe toate arterele principale si traficul este complet bulversat? Nici nu ma gandesc ce o sa se intample pe Al. Lapusneanu cand veti incepe sapaturile.
    Pe unde au inceput lucrarile la capacele cu care va laudati, va rog sa treceti dvs cu masina sa vedeti cum arata asfaltul in vecinatate.
    Planificarea si urmarirea e varza! Oh, da! Mai rau ca inainte de 1989.
    Si inca o problema: noroiul din santierele unde se construiesc blocuri cine il curata? Verifica cineva camioanele care intra cu noroi pe sosele din santierele din oras? Para exista o lege care cere constructorilor sa-si spele utilajele can intra pe asfalt? Sau poate nu va intereseaza?
    Toata iarna cand nu era pic de praf, se spala orasul iar acum can a venit vara nu mai vezi o masina sa curete strazile de praf. Si iarba din parcuri si strazi? Parca e orasul nimanui. Sau doar al afacerilor in imobiliare. Deci este inca orasul lui mazare cu m mic.

    Inca fara stima.
    Cetatean Nemultumit

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*