VIDEO În județul Constanța au apărut deja primele incidentele de natură penală în cursul procesului electoral

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu. FOTO captura video

Polițiștii constănțeni au intervenit, duminică, de două ori pentru a lămuri incidente de natură electorală, fiind deschis un dosar de cercetare penală și aplicată o sancțiune de 4.500 de lei.

Astfel, potrivit IPJ Constanța, polițiștii din Năvodari s-au autosesizat despre faptul că un bărbat a continuat campania electorală pe o rețea de socializare și îi îndemna pe alegători să voteze anumiți candidați la Camera Deputaților și a Senatului. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei.

Totodată, poliţişti din cadrul Secției 4 au fost sesizați de președintele secției de votare nr.110 din municipiul Constanța cu privire la existența unui incident electoral.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaților și două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă Ia vot.

În cursul zilei de astăzi, 637 de forțe sunt mobilizate pentru asigurarea protecției celor 559 de secții de votare, dintre care: 219 polițiști din cadrul IPJ Constanța, 241 de polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, 93 de jandarmi din cadrul IJJ Constanța, 78 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea, precum și reprezentanți de la alte structuri MAI. De asemenea, 210 poliţişti din cadrul I.P.J. Constanța asigură măsurile de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*