VIDEO Vali Vijelie, amendat cu 1.000 de lei, după ce a susținut un concert în Mamaia Sat, pentru tulburarea liniștii publice prin … producerea de zgomote și larmă

Intervenție a polițiștilor din Năvodari la un concert susținut de Vali Vijelie pe o terasă din Mamaia Sat

Sute de persoane s-au înghesuit, vineri noapte, la un concert al manelistului Vali Vijelie, susținut la o terasă din Mamaia Sat, polițiștii intervenind și sancționând atât administratorul localului, cât și pe interpret. Sancțiunile au fost aplicate pentru tulburarea liniștii publice. Și săptămâna trecută un club din Costinești a fost amendat de oamenii legii, tot în urma unui concert al lui Vali Vijelie, dar atunci sancțiunea a fost aplicată pentru nepăstrarea măsurilor de distanțare fizică.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, vineri noapte, în jurul orei 22.15, polițiștii din Năvodari s-au autosesizat după ce, în fața unei terase din zona Mamaia Sat, mai multe persoane s-au adunat pentru a urmări un concert live al manelistului Vali Vijelie. Potrivit surselor citate, concertul pe terasă fusese organizat cu respectarea normelor în vigoare privind distanțarea socială, dar în fața localului se adunaseră foarte multe persoane, care veniseră de pe faleză atrase de concert.

„Polițiștii au folosit rampele autospecialelor din dotare, împreună cu avertismente verbale, pentru a dispersa mulțimea, iar persoanele prezente s-au conformat”, au precizat sursele citate.

Administratorul societății comerciale respective a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.500 de lei, la Legea 61/1991, pentru organizarea de petreceri și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor.

„De asemenea, interpretul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991, pentru tulburarea liniștii locatarilor prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare.


Săptămâna trecută, în stațiunea Costinești, polițiștii au sancționat administratorul Office Summer Club, cu 10.000 de lei, pentru că nu se respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, tot în timpul unui concert susținut de Vali Vijelie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*