Județul Constanța ar putea găzdui, într-o primă etapă, până la 550 de refugiați ucraineni

Refugiați din Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea din județul Tulcea.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit luni, 07 martie, locațiile temporare pentru cazarea pe teritoriul județului Constanța a cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, în Constanța, Crucea și Năvodari au fost identificate 16 locații temporare de cazare, însumând peste 550 de locuri.

„Facem mențiunea că spațiile nu sunt, momentan, folosite, urmând ca acestea să devină operaționale pe măsură ce vor exista cereri venite prin Centrele Județene de Conducere și Coordonare a Intervenției din județele de graniță”, au transmis reprezentanții Prefecturii Constanța.

Cele 16 locații temporare de cazare sunt:

Nr. crt.  LOCALITATE  

Locația Spațiului

 

Capacitate
1. Constanța Liceul Tehnologic ”Gheorghe Miron Costin” – internat 36 locuri
2. Liceul Tehnologic ”Gheorghe Duca” – internat 16 locuri
3. Liceul Tehnologic ”Gheorghe Duca” – clădire grădiniță 40 locuri
4. Liceul de Marină – internat 10 locuri
5. Liceul Teoretic ”George Emil Palade” – internat 12-25 locuri
6. Școala Gimnazială nr. 29 – sală de sport 40 locuri
7. Liceul Teoretic ”Decebal” – sală de sport 40 locuri
8. Palatul Copiilor – sală de sport 100 locuri
9. Școala Gimnazială nr. 22 ”I.C. Brătianu” – sală de sport 40 locuri
10. Crucea Sală de sport Crucea – vestiare 8 locuri
11. Grădinița Gălbiori, Corp 2 4 locuri
12. Centru de îngrijire persoane vârstnice Stupina 4 locuri
13. Clădire fosta Grădiniță Crișan 10 locuri
14. Năvodari 8 apartamente , str. Mării 40 locuri
15. Piața de Pește, Bd. Năvodari 10 locuri
16. Sala Sporturilor, str. Stadionului 140 locuri

 

Lista cu locațiile identificate va putea fi actualizată ori de câte ori va fi necesar, în funcție de situația operativă din județ.

O a doua hotărâre luată în CJSU se referă la solicitarea de bunuri materiale și mijloace de cazarmament din stocurile constituite ca rezerve de stat, aflate în gestiunea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS). Astfel, se va propune scoaterea, din rezervele de stat, a următoarelor bunuri materiale și mijloace de cazarmament: 400 de paturi, 400 de saltele, 400 de pături, 800 de cearșafuri, 400 de perne, 800 de fețe de pernă și 400 de saci de dormit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*