VIDEO Gabriel Cateliu – cel mai tânăr candidat independent la Primărie. Vine din mediul ONG și vrea să cucerească primăria Tortoman, sprijinit de Valentin Vrabie

Gabriel Cateliu, candidatul independent la Primăria Tortoman, este susținut de Valentin Vrabie
Gabriel Cateliu, candidatul independent la Primăria Tortoman, este susținut de Valentin Vrabie

Gabriel Cateliu este candidatul total atipic. La 26 ani este, probabil, cel mai tânăr candidat din județul Constanța și cu siguranță cel mai tânăr candidat independent din România. El a plecat de mic din satul natal – Tortoman – pentru a merge la școală. A făcut liceul la Medgidia și apoi a terminat o facultate și un Master în Comunicare Politică și Marketing Electoral la SNSPA București.

Dar activitatea lui s-a făcut remarcată mai ales în mediul ONG. Acum este președintele Community Aid Romania , o organizație care ajută copiii din toată lumea. A fost în Siria, dar a sprijinit și micuții din țara noastră, inclusiv în satul său natal.

Gabriel Cateliu a luat ideea unei candidaturi ca pe o provocare. A primit imediat susținerea lui Valentin Vrabie, fostul primar al comunei Peștera și actualul candidat independent la Primăria Medgidia, care a văzut în el o speranță pentru tortomăneni.

Comuna Tortoman, situată mai sus de Medgidia este una săracă. Cine trece prin centrul localității nu poate să nu observe clădirile părăsite, cu aspect de ghetou. Drumurile proaste și sărăcia oamenilor sunt tot atâtea motive pentru care acolo este nevoie de o schimbare.

Angajamentul lui Gabriel Cateliu pentru Tortoman

Gabriel Cateliu a prezentat locuitorilor comunei Tortoman angajamentul său care are ca prim punct organizarea unui referendum privind preluarea administrării apei de la SC RAJA SA. Cetățenii pot decide dacă doresc ca rețeaua de apă să fie administrată de compania din Constanța sau să treacă în subordinea administrației locale.

Totodată, Cateliu vrea să atragă investițiile și să creeze locuri de muncă prin organizarea de cursuri de recalificare gratuite. Firmele care oferă 10 locuri de muncă pot să primească un hectar de teren pentru dezvoltarea în Tortoman.

Tinerii sunt și ei o prioritate pentru administrația Cateliu. Viitorul primar intenționează să ofere terenuri gratuite pentru tineri, abonamente de transport în comun pentru cei care studiază la liceele și universitățile din alte localități, precum și înființarea unei grădinițe cu program prelungit și a unui Centru al Tinerilor din Tortoman dotat cu bibliotecă, activități sportive și cinema de weekend.

Gabriel Cateliu vrea să dezvolte infrastructura de canalizare, gaze și să aibă grijă de drumurile care arată foarte rău. Cazurile sociale vor fi și ele avute în vedere, iar totul se va face pentru scăderea abandonului școlar. Transparența în ședințele Consiliului Local Tortoman va fi asigurată prin filmarea tuturor întrunirilor și consultarea trimestrială a cetățenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Flicitari dle Gabriel,Romania are nevoie de oameni ca Dstra,ca Valentin Vrabie , Irina Onescu primarul din Petri jud. Arad ,FLICITARI

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*