UPDATE Alegeri Parlamentare 2016. Constanța, peste media națională la numărul de votanți. Nu lipsesc incidentele

UPDATE: 21.00: Constanța a depășit pragul de 40% la participarea la vot.

Conform primelor sondaje efectuate la nivel național, rezultatele Alegerilor Parlamentare, procentele partidelor sunt următoarele:

PSD 45%
PNL 20%
USR 9%
ALDE 6%
UDMR 6%
PMP 6%

UPDATE: 19.48: O ștampilă de vot a fost furată de la Secția de Votare 156 situată în Școala nr 7 de pe strada Adamclisi din Constanța. Polițiștii au întocmit dosar penal.

UPDATE: 19.00: Un nou incident a fost înregistrat în localitatea Cheia, comuna Grădina din județul Constanța. Urna a fost găsită nesigilată. paradoxal, la Grădina a fost înregistrată cea mai mare prezență la vot din tot județul Constanța – 61,14% până la această oră. Polițiștii au demarat o anchetă în acest caz.

Totodată, un bărbat a votat de două ori astăzi. El s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii au aflat că a votat la Poarta Albă dimineață și din nou la Constanța, la ora 17.00.

Un partid din Constanța a depus o adresă la Biroul Electoral Județean prin care a semnalat faptul că tușul ștampilelor se impregnează pe ambele fețe ale hârtie buletinelor de vot.

UPDATE 18.20: Prezența la vot în județul Constanța a crescut la 36,74%. Este vizibilă diferența dintre mediul rural, unde s-a votat în număr mare și cel urban.

Update 16.02: Județul Constanța a înregistrat o prezență la vot de 29,02%. Peste 182600 persoane au votat până în acest moment. Localități cu cifre record sunt: Grădina (52,32%) Saraiu (44,88%), Dobromir (40,26%).

Polițiștii constănțeni fac verificări la Secția 132 de pe strada Badea Cârțan, acolo unde a fost găsită o urnă nesigilată.

UPDATE 14.45: Un incident a fost înregistrat la Secția de Votare 203 din municipiul Constanța. Urna de votare a fost găsită desigilată, iar sigiliul era aruncat la gunoi. Polițiștii au deschis o anchetă și au decis întocmirea unui Dosar Penal pentru președinta de secție pentru neglijență în serviciu.

Județul Constanța a depășit procentul de 20% de votanți și a devenit astfel al 4-lea județ cu cea mai mare prezență la urne.

Până la ora 13.17 au votat 126.279 constănțeni. Cei mai mulți dintre aceștia sunt în localitățile din sud vestul județului. Procentul cel mai mare a fost înregistrat însă la Grădina – o comună din nordul județului, acolo unde au votat peste 40% dintre alegători.

La 13.30 urna mobilă ajunge și la arestul IPJ Constanța. 20 de persoane aflate în arest preventiv au solicitat să voteze. Totodată, doi cercetați penali aflați în arest la domiciliu și-au exprimat dorința ca urna mobilă să îi viziteze.

Prezența la vot la ora 13.00 în județul Constanța pentru alegerile parlamentare din 2016
Prezența la vot la ora 13.00 în județul Constanța pentru alegerile parlamentare din 2016

“Peste 24.000 de poliţişti sunt angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie și de ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale, iar în județul Constanța peste 800 de polițiști vor fi prezenți la datorie.

De asemenea, Poliţia Română va desfășura activități, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Tot duminică, la nivelul județului Constanța peste 2.000 de cadre ale M.A.I. (polițiști, jandarmi, cadre I.S.U., polițiști de frontiera, de la Pașapoarte, D.R.P.C.I.V., de la Imigrări) și polițiști locali vor fi prezenți pentru asigurarea bunei derulări a procesului electoral.

Informații pe care trebuie să le cunoașteți:

Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Puteți vota între 07.00 și 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, și care sunt pedepsele prevăzute de lege.

Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevazute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, transmit reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO Procesul de votare a fost oprit la o secție din Constanța. Urna a fost desigilată și sigiliul era aruncat la gunoi | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*