VIDEO Deputatul Mihai Tararache îl cheamă pe Decebal Făgădău la o confruntare pe tema cartierul Henri Coandă

Mihai Tararache
Mihai Tararache

Nici nu a început bine campania “Curățăm Constanța Noastră” că deputatul liberal Mihai Tararache vine cu o un alt tip de curățenie. Ala-numita “soluție Tararache” în problema cartierului social Henri Coandă. Liberalul a mai ieșit la rampă cu informații și propuneri pentru zona respectivă, dar până acum administrația locală nu a avut nicio reacție.

„În ultimele săptămâni am vorbit despre obligația Primăriei Constanța de a rezolva situația din cartierul social Henri Coandă, ce a devenit o bombă socială și infracțională sub patronajul direct al administrației locale. Am fost suprins să primesc sute de mesaje din partea constănțenilor care mi-au cerut să merg mai departe și să le reprezint interesele direct din funcția de primar al orașului Constanța”, a declarat deputatul Mihai Tararache.

Liberalul este convins că “singurul scop al cartierului Henri Coandă a fost acela de a asigura administrației Făgădău numărul de voturi ce aparțin asistaților sociali. Din păcate, cartierul a devenit o bombă socială, totul pe banii plătitorilor de taxe și impozite”. Soluția propusă de deputatul constănțean este una menită să îi ajute pe cei care au nevoie, dar să stopeze criminalitatea din zonă.

Deputatul a vorbit în Parlamentul României despre furturile, tâlhăriile și mediul infracțional din cartierul Henri Coandă, însă nu îi poate face treaba domnului Făgădău.

„Sunt deputat în Parlamentul României și nu pot intra cu Poliția locală în acest cartier în care noaptea se fură și clanța de la ușă. Sunt deputat și nu pot veni cu un nou contract de închiriere pentru oamenii aceștia, care să includă și sancțiuni pentru cei care refuză să fie cetațeni civilizați. Sunt deputat și atribuțiile pe care le am nu îmi permite să îi fac treaba domnului Făgădău. Dar, ceea ce pot face, voi face până la capăt. Acum, ca deputat. Din 2016, prin votul cetațenilor și ajutorul lui Dumnezeu, ca primar”, a declarat Mihai Tararache.

„Priviți puțin în oglindă diferența dintre ce am fi putut fi si ce suntem: de la Capitala Economică a României (avem toate datele pentru a obține acest statut) suntem orașul de pe litoral unde se fură cu pisica”, este mesajul lui Mihai Tararache. „Acum, dacă ne dorim ca bunul simț, legea și civilizația să câstige în fața infracționalității și a mizeriei, trebuie să votăm legea pe care am propus-o si de care avem nevoie. Fără o primărie interesată de probleme, ne trebuie o lege care să compenseze totul. A fost numită legea Tararache, dupa numele inițiatorului. Eu prefer să spun ca e legea celor care s-au săturat să doarmă cu un ochi deschis noaptea de teama hoților din Henri Coanda”, este mesajul deputatului către constănțeni.

Acesta atrage atenția însă că oamenii de bună-credință, care respectă legea și pe ceilalți constănțeni, nu au de ce să se teamă, ba din contră: „Vreau să fiu foarte bine înțeles. Niciun locatar de bună credința din cartierul Henri Coandă nu trebuie să se teama de legea pe care am propus-o. Oamenii muncitori, civilizați – mulți dintre ei mi-au spus deja că mă susțin – vor avea în această lege un mare sprijin pentru că îi va ajuta să scape de vecinii care au atras această faimă nedorită”.

Liberalul constănțean îi aruncă mănușa lui Decebal Făgădău.

„De când a preluat mandatul de primar interimar, domnul Făgădău se ascunde de problema cartierului Henri Coandă. Dacă eu, ca deputat, primesc sute de mesaje săptămânal cu privire la ceea ce se întamplă în cartier, sunt convins ca domnia sa, ca primar, a primit mii.
Domnul primar interimar Decebal Făgădău conduce instituția care ar trebui să muncească fără oprire în slujba constănțenilor. Cu atât mai mult cu cât situația din cartierul Henri Coanda se deteriorizeaza constant. Și cu toate aceastea, domnul primar interimar Făgădău se preface că nu este nicio problemă.

De aceea, domnule Făgădău, vă chem la o confruntare directă, față în față, pe subiectul cartierului Henri Coanda. Vă chem, domnule Făgădău, să îmi spuneți mie și zecilor de mii de constănțeni nemultumiți ce soluții aveți pentru cartierul-dezastru Henri Coandă.
Vă chem, domnule primar, să ieșiți din Primărie și să dați piept cu realitatea în care trăiesc oamenii din acest oras. Eu voi fi în fața primăriei joi 22 Octombrie, la ora 12:00 fix. Vin cu soluția mea. Dumneavoastra unde veți fi?” a încheiat Mihai Tararache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*