VIDEO Delfinii din Constanța se bucură de o apă mai curată. La Delfinariu a fost instalat un sistem modern de filtrare cu nisip

Ni-Ni și Chen-Chen de la Delfinariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ni-Ni și Chen-Chen de la Delfinariul Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Până când delfinii Ni-Ni și Chen-Chen se vor muta în casă nouă (spre sfârșitul anului), actualul bazin este bine îngrijit și apa este filtrată cu un sistem special.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă, a demonstrat pentru echipa Constanța News cum este filtrată apa în bazinul provizoriu unde sunt ținuți delfinii.

“Avem un proiect european în valoare de 500.000 euro. Filtrare care va fi foarte bună, foarte modernă. Până când se introduce noul sistem de filtrare, o lună-doua, cât durează construcția și dările în funcțiune, am introdus un sistem de filtrare provizoriu, de la Acvariu. Sunt două module de câte două filtre, unul este montat la bazinul central, iar acum le folosim aici pentru că avem nevoie”, a explicat dr. Adrian Bălbă pentru Constanța News.

Directorul CMSN spune că sistemul presupune o operare cu nisip. Apa intră în recipiente speciale în formă de sferă și este spălată. Tot ceea ce înseamnă apă murdară nu este evacuată, ala că natura nu se poluează. Tehnologia, asemănătoare cu cea din piscinele moderne mai are și un alt avantaj. Apa nu este clorinată decât la un nivel minim pentru ca delfinii să nu sufere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*