VIDEO Decebal Făgădău este candidatul PSD la Primăria Constanța. Primarul interimar a vorbit despre campanie și principalul contra-candidat, Vergil Chițac

Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu
Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu

Primarul interimar Decebal Făgădău, a acceptat pentru prima dată să vorbească despre campania electorală. La întrebarea jurnalistului Constanța NEWS, Făgădău a explicat de ce este de acord cu ideea de două tururi de scrutin pentru alegerea primarului.

“Principial sunt pentru alegerea din două tururi. Istoric vorbind, la 1793, odată cu înlocuirea unui sistem monarhist cu un sistem democratic alegerile se făceau într-un tur. A intervenit o gâlceavă la momentul respectiv în Franța și a fost rezolvată abia la 1972 cu o teoremă a lui Arrow care spune că alegi mai bine din două tururi decât un tur, o teoremă care a primit și premiul Nobel. Așa că principial nu am cum să mă opun evidenței.

Judecând în situația actuală, ca și părere personală vă spun că îmi este indiferent dacă alegerile sunt într-un tur sau două tururi. În schimb nu pot să nu constat că este inacceptabil ca, cu mai puțin de 4 luni înainte de campania electorală, să nu știm unde se joacă meciul, în câte reprize se joacă meciul, cine-i arbitrul, care sunt regulile. Mă voi supune voinței partidului din care fac parte”, a precizat Decebal Făgădău la întrebarea Constanța NEWS.

 

Liderii Partidului Social Democrat au declarat că se gândesc să boicoteze alegerile dacă este acceptată varianta celor două tururi de scrutin. În această privință, Făgădău a declarat că va urma decizia conducerii PSD.

Primarul interimar a recunoscut de această dată, pentru prima dată, că este candidatul PSD la funcția de edil al orașului Constanța și a vorbit despre cum va acționa în campanie

“Va fi o campanie pozitivă. Nu va fi însoțită de niciun fel de atac la persoană, atac la familiile candidaților sau cuvinte negative despre proiectele celorlalți candidați. Îmi doresc o campanie constructivă, pozitivă și sper să regăsesc cât mai multe proiecte născute din proiectele cetățenilor astfel încât, printr-o dezbatere a acestor proiecte, să ajungem la o îmbunătățire a guvernării în folosul oamenilor”, a mai spus Decebal Făgădău.

Constanța NEWS a vrut să știe și părerea lui Decebal Făgădău despre posibilul principal contra-candidat al său, rectorul Academiei Navale, contraamiralul Vergil Chițac.

“Am o părere bună despre domnul rector Virgil Chițac, atât cât l-am cunoscut. Este o persoană serioasă, elitistă și sincer am toată aprecierea pentru activitatea sa. Chit că va candida dânsul sau oricine ar candida, din partea mea are doar urări de succes și sper ca împreună să dezbatem proiecte în folosul cetățenilor”, a mai spus Decebal Făgădău.

Primarul interimar a evitat să răspundă și la chestiunea participării la dezbateri publice, dar a spus că nu va răspunde sub nicio formă unei campanii murdare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Azi am fost la Spitalul Judetean Constanta;pe scarile parcarii etajate am intrebat un lucrator care captusea scarile cu carton…probabil pentru eventuale reparatii: “dece nu puneti in functiune liftul”? -Pentruca nu mai este primar MAZARE…liftul la policlinica 2 nu functioneaza nici acum si nici cand era primar Mazare…si in aceste institutii fregventeaza oameni bolnavi…

1 Trackback / Pingback

  1. Vergil Chițac, în haine civile: “Iau în considerare cât se poate de serios participarea mea la alegerile locale din 2016 pentru Primăria Constanța” | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*