VIDEO Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța: “Avem un boom din perspectiva proiectelor de dezvoltare, dar mari probleme din cauza crizei și scumpirii materialelor”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța.

Surprinzător sau nu, aproape că nu este primărie din județul Constanța care să nu fi depus un proiect de dezvoltare pentru a fi finanțat de autoritățile centrale. Problema, spun mulți edili însă, este că în plină criză și cu atâtea scumpiri, bugetarea acestor proiecte are de suferit. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, atrage atenția că în ciuda recordului de număr de proiecte, multe finanțări sunt în pericol.

“Avem un boom, nu am văzut așa ceva niciodată și nu cred că o să vedem ca în acest mandat acest salt în dezvoltare, cel puțin în zona noastră, a primăriilor liberale, care nu au ezitat să acceseze orice fel de axă. Principala lovitură este însă, închipuiți-vă… ce înseamnă să ai un buget, să stabiliți care e partea voastră de finanțare, să fii în buză cu bugetul și să apară o criză din asta peste noapte și care îți spune că prețul bitumului s-a dublat“,  a declarat Huțucă.

Liderul liberalilor constănțeni spune că aceasta va fi marea provocare a autorităților publice centrale și locale pentru că în condițiile actuale cofinanțarea proiectelor ar putea avea de suferit. În altă ordinde de idei, Huțucă a reamintit că proiectul care prevede eliminarea taxei de pod pentru anumite firme din Constanța a primit aviz negativ de la Ministerul Transporturilor.

“Inițial au blocat acest proiect din punctul de vedere al impactului bugetar. Avizul e nejustificat având în vedere că 30 de milioane de euro (n.r. suma încasată din taxa de pod de la firmele constănțene) nu e o sumă foarte mare pentru minister. În plus, banii erau folosiți pentru drumurile din toată România, pentru ca CNAIR să își acopere bugetul de investițiii pe intreaga țară, drumuri expres sau autostrazi. Ulterior poziția ministerului a devenit fermă tocmai din cauza acestei crize și pentru că pierde o sursă bugetară de 30 de milioane” a mai spus Huțucă

Proiectul se află în prezent într-un impas, dar alți parlamentari susțin că dacă există voință politică el va fi adoptat. Inițiativa a pornit din motivul că, în comparație cu firme de același profil din alte județe din țară, multe firme din județul Constanța sunt obligate să achite sume de ordinul zecilor de mii de euro pe taxa de pod.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Pai normal ca aveti probleme cu banii din moment ce ai vostri frumosi in PNL sparg banii la pariuri.
    Puneti pe Marius Tulica, vine din noua generatie, tanar ,parior profesionist sa va mareasca bugetul, ca aparent are randament la jocuri de noroc.
    Aici s-a ajuns dupa atata amar de ani, sa avem pariori ca si alesi politici. Oare cati din aceasta minunata echipa de la primaria Constantei isi petrec timpul cu pariurile sportive in loc sa duca la bun sfarsit un proiect adevarat, si aici nu ma refer la proiecte praf in ochi cu protejarea mediului sau analize pe viitoare proiecte. Interesant ar fi daca joaca si banii din taxele constantenilor la pariuri sau asta este o practica normala la o persoana politica ? Ne miram de ce se plange primarul Chitac ca nu sunt bani si de ce avem taxe peste taxe, parcari peste parcari. Iesi din casa si imediat ti-au sarit banii din buzunar. Dar normal, daca alesii nostri ( desi nu tin minte sa fi fost el ales de cineva, ci mai mult plantat ) joaca banii la pariuri Bine ca se dau majorari de salarii, beneficii la clasa politica. Ca dupa sa mearga sa sparga banii la pariuri. Zero respect fata de pozitia publica pe care o ocupa dar vine din randul grupului de partide care sustin casele de pariuri si publicitate agresiva peste tot cu pariuri. A mai fost si presendintele PMP, oare le dadea pronosticuri la sedinte ca de rezultate, proiecte, initiative aprope zero barat din partea lor. Din moment ce este asa maestru al pariurilor macar PNL a facut investitie buna, randament garantat. Mai verificati putin oamenii ca s-a ajuns o batjocura p******a daca avem acum pariori in partid, politica, primarie. Din moment ce toata viata lui a fost un lustruitor si l-a urmat pe Costin Avatufului peste tot, poate de acolo a si deprins boala asta cu pariurile ca totusi machedonii sunt mai inteligenti cu banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*