Cea de-a XVIII-ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”- Medgidia 2022, se apropie de start

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” se apropie de start. FOTO Primăria Medgidia

Primăria Municipiului Medgidia organizează, în perioada 17-25 august, cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”.

Cu scopul îmbunătățirii procesului de comunicare interculturală între artiștii locali și cei internaționali dar mai ales pentru îmbogățirea patrimoniului cultural local, artiștii plastici se vor reuni în municipiul Medgidia și vor ilustra pe pânză impresiile dobândite ca urmare a vizitării tărâmurilor dobrogene.

Debutul evenimentului va fi marcat în data de 18 august, ora 10.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal Medgidia, printr-o conferință de presă în cadrul căreia pictorii vor întâlni reprezentanți ai administrației publice locale, ai presei județene și iubitorii de artă din municipiu.

Eveniment de maximă importanță culturală și artistică, tabăra va reuni anul acesta un număr de 15 artiști plastici proveniți din următoarele state:

  • România: Adina Dogaru, Daniela Gherghe, Eusebio Spînu, Ioana Lavinia Streinu, Mircea Costea, Mariana Constantinescu, Cristina Alina Costea, Silvia Șoșoiu și Carmen Poenaru;
  • Republica Turcia: Mihriban Mirap, Bahri Genc și Kenan Ozgur;
  • Iraq: Fatimah Adil Jumaah Jumaah și Faten Farooq Mhmood Al Obaidi;
  • Cipru de Nord: Feridun Isiman.

Programul artiștilor plastici va include o excursie de documentare pe vechi tărâmuri românești, urmată de realizarea unor lucrări pe pânză prin care să promoveze frumusețea zonei dobrogene.

Pasionații de artă din zonă sunt invitați să viziteze pictorii în atelierul de creație din incinta Hotelului „Stadion”, în perioada 21 – 23 august, interval orar 10.00 – 18.00,

Experiența artistică a talentaților pictori va culmina miercuri, 24 august, ora 17.00, în cadrul unui elaborat vernisaj deschis publicului larg, care se va desfășura în foaierul Cercului Militar Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*