VIDEO Associated Press a publicat arhiva pe You Tube. Constanța apare în clipuri cu militarii americani, boboteaza, marea înghețată și vremea rea

Arhiva video Associated Press surprinde Constanța
Arhiva video Associated Press surprinde Constanța

Agenția de presă Associated Press are un canal oficial de You Tube, iar clipurile din arhiva lor sunt acum disponibile online. Sunt zeci de ani de clipuri filmate în cele mai diverse zone ale globului. Printre ele se numără și imagini inedite din Constanța.

Malul mării înghețat filmat în urmă cu doar câțiva ani a fost imortalizat de cameramanul AP. Portul Tomis cuprins de gheață, Cazinoul, Plaja Modern și faleza sunt doar câteva dintre zonele care apar în imagini.

Slujba susținută de IPS Teodosie pe faleza Cazinoului din Constanța a fost la fel de interesantă pentru agenția de presă. Scafandrii care s-au aruncat în apele aproape înghețate sau credincioșii care s-au bătut pentru o sticlă de Agheazmă sunt și ei vedete alături de Arhiepiscopul Tomisului.

Sosirea militarilor americani la Baza Aeriana Mihail Kogălniceanu apare în mai multe clipuri. Prima conferință de presă susținută de un oficial american pe aeroport era prilejuită de posibilitatea declanșării războiului din Irak. Apar și imagini din Martie 2003 atunci când militarii americani au fost cazați într-un hotel din Mamaia sau ilustrație din cadrul unei aplicații aviatice.

Alte imagini din August 2007 au fost filmate doar de cameramanul Associated Press.

Trupurile neînsuflețite ale unor marinari care au ajuns la mal în urma unui naufragiu au fost și ele surprinse pe video.

Un alt moment important a fost surpins în anul 2014. Distrugătorul american Donald Cook a ajuns în Portul Constanța pentru un exercițiu cu Forțele Navale Române. Președintele Traian Băsescu a vizitat atunci nava.

Vremea rea din Constanța a fost surprinsă de operatorul video al aceleiași agenții. Vedem marea agitată, mașinile împotmolite în nămeți și copaci căzuți peste autoturisme.

Nici braconierii turci prinși de Garda de Coastă română în iunie 2007 nu au scăpat nefilmați.

Imagini din portul Constanța și din Spitalul de Urgență apar în acest clip filmat după explozia unei nave bulgărești în Marea Neagră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*