VIDEO Aproape 40 de tone de deșeuri plastice, descoperite în Portul Constanța

Aproape 40 de tone de deșeuri plastice, descoperite în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit, în două containere sosite în Portul Constanța Sud – Agigea, 38.000 de kilograme de deșeuri care aveau ca destinație o societate comercială de pe teritoriul țării noastre.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, în cooperare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Constanța, au efectuat vineri, 07 ianuarie, controlul asupra a două containere încărcate cu deșeuri care urmau să intre în România. Acestea erau importate din Marea Britanie de către o societate comercială de pe teritoriul țării noastre.

În urma verificărilor suplimentare, a rezultat faptul că în containere se aflau încărcate 37.920  kg de deșeuri plastice, iar autoritățile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare, iar societatea importatoare avea autorizația de mediu expirată. În acest sens, autoritățile de control au luat măsura interzicerii accesului pe teritoriul României a deșeurilor în cauză și returnarea încărcăturii la societatea exportatoare din Marea Britanie.

S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de import ilegal de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora, la finalul cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*