Acțiuni ale polițiștilor constănțeni pentru prevenirea și limitarea infectării cu COVID-19, în zonele aglomerate

Acțiune a polițiștilor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19
Acțiune a polițiștilor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Peste 150 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 117 societăți comerciale și au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 29.400 de lei, dintre care 12 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Totodată, în stațiunea Mamaia, polițiștii au identificat două societăți comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și nu au asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică între clienți. Cei doi operatori economici au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei fiecare”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la mai multe obiective de pe litoral. În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 26 de deficiențe, precum și un obiectiv care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, fiind aplicate 31 de sancțiuni (23 de avertismente și 8 amenzi), în valoare totală de 28.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*