VIDEO Acțiune de amploare a mascaților în Constanța privind o grupare infracțională ce se ocupa cu drogurile

Un autoturism a fost oprit în trafic de către mascați. FOTO Captură video

O acțiune de amploare a Poliției Române s-a desfășurat pe raza municipiului Constanța. Este vorba de mai multe structuri implicate într-un dosar privind traficul de droguri.

În cursul zilei de miercuri, 19 decembrie, mai multe autoturisme civile în care se aflau persoane mascate ce purtau veste cu inscripția „POLIȚIA“ au blocat în trafic, pe strada Soveja, o altă mașină. Acțiunea a avut loc imediat după sensul giratoriu din zona Eden, pe sensul de mers spre strada Baba Novac,

Mascații au coborât și au scos din mașina vizată cel puțin o persoană ce a fost încătușată, în același timp traficul blocat fiind redirijat. Totul s-a încheiat în câteva minute.

Potrivit unor surse neoficiale, este vorba de un dosar aflat în lucrul procurorilor dintr-un alt județ și vizează o grupare infracțională ce se ocupă cu comercializarea de substanțe interzise, în acțiune fiind implicate mai multe structuri și servicii ale Poliției Române.

UPATE

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române,  sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat o depistare în flagrant delict și 4 percheziții, în județele Prahova și Constanța, la persoane bănuite de trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. 5 persoane au fost reținute.

La data de 19 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat o prindere în flagrant delict și 4 percheziții în județele Prahova și Constanța, într-o cauză penală privind traficul cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2017-2018, persoanele în cauză ar fi comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către mai multe persoane din Ploiești.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat de la locuințele bănuiților aproximativ 180 grame de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, o parte dintre ele fiind deja ambalate pentru distribuție, ustensile pentru consum și bani.

5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploiești, iar procurorul de caz a dispus reținerea acestora pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar în cursul acestei zile, persoanele în cauză vor fi prezentate Tribunalului Prahova, cu propuneri legale.

Aceste activități au beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Unității Centrale de Analiza Informațiilor, polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Constanța, precum și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

De asemenea, la activități au participat și jandarmi din Ploiești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*