Patru persoane reținute după ce au silit mai mulți copii să cerșească în Mangalia, Neptun, Jupiter și Venus

Agresorul a fost arestat preventiv. Imagine cu rol ilustrativ.

Patru persoane au fost reținute de procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 10 noiembrie, polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT Constanța, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, patru în județul Bacău și două în județul Constanța, iar cinci persoane au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2022, o femeie, de 43 de ani, împreună cu o altă femeie, de 27 de ani, și un bărbat de 21 de ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte trei persoane – o femeie de 30 de ani și doi bărbați, de 24, respectiv 28 de ani, cu scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, în municipiul Mangalia, cât și în stațiunile Neptun, Jupiter și Venus.

În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit faptul că femeia de 43 de ani, în calitate de lider al grupării, ar fi acționat, îndeosebi, pe linia coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri ai grupului, cât și a contabilizării sumelor de bani obținute de minorii traficați, asigurând totodată suvenirurile pe care minorii le ofereau spre vânzare trecătorilor.

În perioada iulie – august 2022, liderul grupării, alături de ceilalți membri, i-ar fi determinat pe cei șase copii ai săi, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de suveniruri, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestor activități.

De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost identificați opt minori, exploatați prin obligarea la practicarea cerșetoriei. Aceștia au fost predați reprezentanților DGASPC Constanța.

Joi, 10 noiembrie, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de două dintre femei, de 43, respectiv 27 de ani, precum și doi bărbați, de 21, respectiv 28 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. Cei patru au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca, în cursul zilei de vineri, 11 noiembrie, să fie formulată propunere de arestare preventivă.

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*