Administratorul unor firme din Constanța, trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care statul a fost înșelat cu peste 4,3 milioane de lei

Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul DNA Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Administratorul unor societăți comerciale din Constanța a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, în stare de libertate, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, într-un dosar în care statul a fost înșelat statul cu peste 4,3 milioane de lei.

Potrivit procurilor DNA Constanța, inculpatul ar fi pus la dispoziția altor doi oameni de afaceri un număr de 55de  facturi fiscale, reprezentând contravaloarea unor livrări fictive de materii prime (piatră), documente care au fost evidențiate ulterior în contabilitatea unei societăți pe care cei doi o administrau. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 4.310.245 lei (reprezentând obligații fiscale de natura impozitului pe profit de 1.935.803 lei și obligații fiscale de natura TVA de plată de 2.374.442 lei.).

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*