“Victorie” legislativă pentru deputatul de Constanța George – Gabriel Vișan. Antreprenorii își pot ridica dividentele în fiecare trimestru

Deputatul PSD de Constanța George - Gabriel Vișan. FOTO Facebook
Deputatul PSD de Constanța George - Gabriel Vișan. FOTO Facebook

Pe 13 iunie a.c. a fost votată în Camera Deputaților Legea pentru modificarea și completarea Legii contabilității nr 82/1991, modificarea și completarea Legii societăților nr 31/1990, precum și modificarea Legii nr. 1/ 2005 privind organizarea și funcționarea cooperației. Unul dintre inițiatorii propunerii legislative este deputatul PSD Constanța, George-Gabriel Vișan. El susține că prin această lege acționarii sau asociații vor putea scoate bani din companie prin dividende trimestriale și nu doar o dată pe an așa cum prevedea legislația actuală. Prin prezenta modificare se permite ridicarea dividendelor la trimestru ceea ce avantajează întreprinzătorul dar și statul care obține 5% din valoarea sumei ridicate.

“Obiectivele rezultate în urma acestor modificări legislative urmăresc să permită protejarea intereselor creditorilor și acționarilor unei societăți. Este necesar să se instituie reguli clare și permisive privind repartizarea profitului la intervale mai mici de timp pentru stimularea creșterii economice. Este un pas important prin care se reechilibrează relația dintre stat și întreprinzător, prin care întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui” a spus deputatul Vișan la încheierea votului final.

Legea care a fost adoptată definitiv în Camera Deputaților va fi trimisă spre promulgare președintelui României urmând ca în perioada august-septembrie acționarii sa își poată deja repartiza profitul pentru exercițiile financiare încheiate în prima jumătate a anului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*