Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu” de la Medgidia: veselie și culoare transpusă pe pânză

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” a ajuns la final. FOTO Primăria Medgidia

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” de la Medgidia a ajuns sâmbătă, 28 august, la finalul celei de-a XVII-a ediții. Încheierea evenimentului a fost punctată printr-o inedită expoziție de pictură care a captat interesul atât al iubitorilor de artă cât și al reprezentanților administrației publice locale și al presei locale și județene.

Vernisajul s-a desfășurat în sala de festivități a Cercului Militar Medgidia și a cuprins un număr de 38 de lucrări aparținând celor 19 pictori din România și Bulgaria, după cum urmează: Mircea Costea, Dan Cârjoi, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Daniela Gherghe, Aurelia Neculai, David Leonid Olteanu, Adina Dogaru, Papadopol Constantin, Maria Cioată, Ilie Chioibaș, Mariea Petcu Chioibaș, Zigman Claudia Laura, Zigman Mihai, Boryana Mocheva, Natalia Karapencheva, Adrian Kosev, Ivan Ivanov și Fikrat Salimov.

Prezent la expoziție, criticul de artă Alice Dinculescu, a elaborat o sinteză a simbolisticii și a mesajelor transmise de artiști prin intermediul picturilor pe pânză, analizând în detaliu fiecare lucrare în parte.

Ca urmare a acestei ediții, colecția de artă din municipiul Medgidia a devenit mai bogată, însumând un total de peste 550 de lucrări.

Oficialitățile publice locale au mulțumit tuturor artiștilor prezenți pentru participare, oaspeții fiind invitați și la următoarele ediții ale taberei de pictură.

Ediția din acest an a fost organizată în cadrul proiectului „Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2 O regiune Verde, Obictiv Specific-2.1.Îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor și patrimoniului cultural.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*