Verificarea stadiului cererilor depuse la SPIT se poate face online

Site-ul SPIT Constanța
Site-ul SPIT Constanța

Prin simpla accesare a site-ului www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Află unde este cererea ta”, cetățenii au posibilitatea verificării stadiului documentelor înregistrate în instituție, introducând datele înscrise pe bonul primit la depunerea cererii în agenția fiscală, respectiv numărul, data de înregistrare și cheia de control.

Cheia de control asigură confidențialitatea datelor și împiedică alte persoane să afle întâmplător informații despre documentele depuse. În cazul în care este pierdut bonul cu datele de înregistrare, acestea vor fi furnizate de către inspectorii agențiilor fiscale numai în baza actelor de identitate ale persoanei care a depus cererea.

Prin implementarea acestei măsuri managementul instituţiei urmăreşte creşterea gradului de informare al contribuabililor prin limitarea la maxim a timpului alocat în acest scop.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*