Vergil Chițac susține că are în plan realizarea unui parc și a unei parcări, în cartierul Tomis Nord

Municipiul Constanța, vedere aeriana. FOTO Primăria Constanta

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat joi, 31 martie, pe pagina sa de Facebook, că intenționează realizarea unui parc cu loc de joacă pentru copii, precum și a unei parcări pentru 55 de autoturisme, în cartierul Tomis Nord.

„Vă aduc la cunoștință un nou proiect pe care urmează să îl implementăm în zona de nord a Constanței, care va avea rolul de a crește calitatea vieții și confortul din cartierul Tomis Nord. Este vorba despre amenajarea peisagistică a unei grădini publice cu loc de joacă pentru copii, pe o suprafață de aproximativ 1.300 mp, și a unei parcări de 55 de locuri în proximitatea terenurilor de tenis, între aleea Capidava și aleea Argeș. În acest moment, ne aflăm în faza elaborării studiului de fezabilitate, prin Confort Urban”, a precizat edilul.

Potrivit primarului, terenul, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați, se află într-o avansată stare de degradare: se pot observa urme de tasări și fisuri la nivelul asfaltului/ bordurilor și acumulări de apă din cauza denivelărilor și a lipsei de receptori de colectare. De asemenea, nu există mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi), iar vegetația crește necontrolat. La această oră, există o singură zonă de parcare pentru locuitorii cartierului, în zona de Sud-Vest a amplasamentului, care se află într-o stare inadecvată și are o capacitate maximă de 11 locuri.

„Prin noul proiect pe care îl propunem amenajăm, așa cum se cuvine, atât un spațiu verde dedicat locuitorilor din zonă, cât și o parcare de cinci ori mai mare decât cea de acum. Crearea noului spațiu urban pe care îl propunem pentru cartierul Tomis Nord va consta, printre altele, în reabilitarea și modernizarea carosabilului și a bordurilor, reabilitarea și extinderea trotuarelor pietonale, amenajarea peisagistică cu plantații și spații verzi prevăzute cu sisteme de irigații, amenajarea locurilor de parcare, amenajarea unei zone de parc cu alei, mobilier urban, elemente de iluminat public, copaci/ arbuști și gazon prevăzut cu sistem de irigații și amenajarea unui loc de joacă împrejmuit (în cadrul parcului), dotat cu echipamente de joacă pentru copii. Trebuie să vă mai spun că implementarea proiectului necesită exproprierea a două terenuri proprietăți private de aproximativ 300 de metri pătrați fiecare. Astfel, am amplasat mai multe anunțuri în zonă, pentru a informa și a consulta locuitorii cu privire la aceste propuneri. Toate aceste elemente și noua funcționalitate a spațiului vor veni în sprijinul locuitorilor din zonă și vor răspunde multor solicitări pe care le-am primit cu privire la acel loc”, a notat Vergil Chițac pe Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*