Vergil Chițac, primul mesaj pentru constănțeni după codul roșu de vânt: “Îi asigur că toate sesizările lor au ajuns la noi și le vom soluționa!”

Efectele codului roșu de vânt. FOTO CTnews

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi sub coordonarea primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Reprezentanții Primăriei Constanța, ai ISU Dobrogea, RAJA, ENEL, Luxten, Confort Urban, Polaris au stabilit împreună care sunt cele mai bune și rapide măsuri ce trebuie luate pentru a restabili cât mai repede situația la Constanța.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „O furtună de o asemenea violență nu cred că a fost vreodată în Constanța. Am făcut un tur prin oraș, am evaluat daunele și aș vrea să mulțumesc tuturor celor care intervenit în condiții foarte vitrege. Facem orice pentru a restabili viața normală.

Au căzut copaci sănătoși, dar și copaci care, în aparență, par sănătoși, dar sunt putrezi la interior. Vreau să înțeleagă toată lumea, în momentul în care tăiem copaci, nu o facem de plăcere, ci ca să evităm astfel de accidente.

Copacii de pe spațiul verde vor fi degajați în zilele următoare. Prioritare sunt degajarea străzilor și restabilirea electricității, dar vreau să îi asigur pe constănțeni că toate sesizările lor au ajuns la noi și le vom soluționa.”

Echipele Primăriei Constanța, ale societăților de întreținere a spațiilor verzi și ale ISU Dobrogea intervin în permanență până la rezolvarea tuturor sesizărilor.

În urma fenemenelor meteorologice extreme de noaptea trecută, în municipiul Constanța au căzut 92 de copaci, dintre care 12 peste autoturisme, foarte multe crengi au fost rupte de vântul puternic, mai multe panouri informative au fost luate de vânt, zeci de acoperișuri s-au  desprins și au căzut.

De asemenea, mai multe zone din oraș au fost inundate. Cantitățile de precipitații au depășit în unele zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare de la nivelul municipiului Constanța. Cele mai multe sesizări au venit din zonele Piața Chiliei, Soveja – Delfinariu, Faleză Nord – Pescărie, intersecția bd. Alexandru Lăpușneanu cu str. Sucevei, dar și de pe str. Baba Novac, bd. Ferdinand, bd. I.C. Brătianu.

În ceea ce privește furnizarea energiei electrice, au fost înregistrate deranjamente multiple, care sunt în curs de remediere, precum și mai mulți stâlpi înclinați ce vor fi remediați în funcție de urgență. Iluminatul stradal nu a funcționat în mai multe cartiere ale orașului.

Noaptea trecută, au fost retrase autobuzele electrice in intervalul orar 24:00-04:00 și au fost inlocuite cu autobuze ISUZU. Spre dimineață, autobuzele electrice au fost scoase, din nou, pe traseu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*