Vântul puternic a blocat toată activitatea fluvială și maritimă

Porturile au fost închise. FOTO Captură video Eurosail
Porturile au fost închise. FOTO Captură video Eurosail

Codul galben nu este mai blând cu Dobrogea. După viscol și ninsoare, vântul dă bătăi de cap autorităților.

Porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea, Mangalia și Midia au fost complet închise din cauza vântului care suflă din Nord – Nord Est cu forța 7 pe scara Beaufort. Nicio navă nu mai este lăsată să intre sau să iasă de la dane, iar manevrele de încărcare – descărcare au fost suspendate.

Situația nu este deloc mai bună pe căile fluviale din Dobrogea. Autoritățile spun că Bara Sulina este impracticabilă. Vântul suflă și acolo cu forța 7 pe scara Beaufort, iar valurile mării ajung la 4 metri înălțime. Vizibilitatea a scăzut sub 400 de metri.

Intrarea pe Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost blocată, iar manevrele navelor au fost interzise.

Trecerea cu bacul la Ostrov a fost suspendată, așa că localnicii de pe cele două maluri nu mai pot ajunge acasă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*