Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, cap-compas portul militar Constanța

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”. FOTO Forțele Navale Române

Vânătorul de mine M-270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” execută, în această perioadă, marșul de dislocare spre portul militar Constanța, unde va ajunge la jumătatea lunii decembrie. Nava a executat miercuri, 15 noiembrie, manevra de ieșire din șantierul naval Babcock din portul scoțian Rosyth, iar, în perioada 6-9 decembrie, execută o escală de refacere a capacității în portul italian Cagliari.

Până în prezent, vânătorul de mine a executat escale în porturile Le Havre, Franța, La Coruna și Malaga, Spania, și a parcurs, în siguranță, peste 3.000 de mile marine, în ciuda condițiilor hidrometeorologice nefavorabile din Oceanul Atlantic și Golful Biscaya. Totodată, marinarii militari de la bord execută, în drumul spre casă, și exersarea rolurilor privind activitățile de asigurare a vitalității navei, de comunicații, de lansare ambarcațiuni, de realimentare pe mare și de remorcaj.

În această perioadă, având în vedere situația de securitate din zona de responsabilitate, Forțele Navale Române execută permanent două operații de monitorizare a traficului maritim, în vederea luptei împotriva pericolelor de navigație, și de asigurare a securității la granița fluvială din nordul Deltei Dunării, iar vânătorul de mine M 270 va contribui semnificativ la îndeplinirea misiunilor de identificare și neutralizare a minelor aflate în derivă în Marea Neagră. Astfel, prin intrarea vânătorului de mine în compunerea Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, acesta va reprezenta o capabilitate esențială în vederea furnizării de stabilitate în bazinul pontic, obiectiv de importanță majoră, atât pentru țările riverane Mării Negre, cât și pentru Alianța Nord-Atlantică.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” este comandat de locotenent-comandorul Denis Giubernea și are un echipaj format din 40 de marinari militari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*