Constanța, sub Cod galben și portocaliu de vânt și viscol

Cod Galben de furtună la Constanța. FOTO Arhiva CTnews
Cod Galben de furtună la Constanța. FOTO Arhiva CTnews

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, începând din această seară, de la ora 20.00 și până mâine seară, ora 20.00, municipiul Constanța se va afla sub cod galben de vânt și viscol.

În acest interval vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50 – 70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. În special, în această noapte va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă. De asemenea, din această noapte, de la ora 02.00 și până mâine seară, la ora 20.00, municipiul Constanța se va afla sub cod portocaliu. Va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70 – 80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

Primăria Municipiului Constanța a convocat Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și este gata să intervină dacă situația o va impune.

„Facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă”, au transmis reprezentanții instituției.

De asemenea, având în vedere că vântul va sufla cu putere, cetățenii sunt rugați să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550.055;
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484.205 și 0341/922;
  • Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737/552.271.

Totodată, urmare a avertizărilor meteorologilor privind intensificările de vânt și ninsoare, și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanţa este gata să intervină.

„Echipele noastre se află în patrulare deja, gata de intervenție. Utilajele sunt gata de acțiune, au fost verificate, avem pregătite 4.500 de tone de material antiderapant și 5.300 de tone de combustibil”, au precizat reprezentanții RAJDP Constanța

Dacă întâmpinați probleme pe drumurile județene constănțene nu ezitați să ne contactați la Dispeceratul RAJDP Constanța, telefon 0241/693.527 sau 0735/008.802.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*