Ministerul Transporturilor a aprobat continuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța

Ministerul Transporturilor a aprobat continuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța. FOTO Facebook Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 9 noiembrie, că în ședința de Guvern a fost aprobată continuarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța.

Mai exact, prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se asigură sumele necesare unor investiții care duce la creșterea fluxurilor de marfă și transferarea acestora mult mai eficient de la modul de transport maritim la modurile de transport terestre. Astfel, va crește atât capacitatea de operare a Portului Constanța, cât și importanța acestuia pentru aprovizionarea altor zone.

Pe lângă modernizarea rețelei feroviare, proiectul prevede și lucrări de consolidare care vor mări suprafețele și vor optimiza activitățile de manevră.

Investițiile au o valoare de 5,355 miliarde de lei și trebuie finalizate în 48 luni.

Finanțarea este asigurată prin fonduri europene, prin sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat și din venituri proprii ale CFR SA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*