FOTO VIDEO Primarul Valentin Vrabie, pe prima pagină a ziarelor turcești. 200 burse pentru studenți și un milion de euro pentru Spitalul Medgidia

Primarul Valentin Vrabie în ziarele turcești. Colaj FOTO Adrian Boioglu
Primarul Valentin Vrabie în ziarele turcești. Colaj FOTO Adrian Boioglu

Vizita unui grup de oameni de afaceri turci și tătari din Dobrogea în Turcia a fost momentul care a declanșat o serie de avantaje pentru zona noastră. Primarul Valentin Vrabie a fost invitat să participe la această vizită și s-a întors de acolo cu mai multe vești bune pentru medgidieni.

Vezi, la finalul acestui articol, interviul VIDEO cu primarul Valentin Vrabie.

Prima și cea mai importantă este legată de susținerea actualilor sau viitorilor studenți din Medgidia. 200 dintre aceștia au ocazia să învețe la Çanakkale Onsekiz Mart University – unitatea de învățământ care educă viitorii ingineri, economiști, agricultori, artiști, doctori, teologi, arhitecți dar și specialiști în comunicații și Științe Administrative.

Începând cu anul universitar 2017, 200 de tineri din Medgidia primesc decontarea integrală a transportului, cazării, studiilor și o bursă consistentă pentru a învăța la prestigioasa Universitate din Çanakkale. După terminarea facultății, tinerii din Medgidia au posibilitatea să fie angajați la centrele de cercetare de acolo sau să vină acasă, la Medgidia să pună bazele unor afaceri în țara natală.

Primarul Valentin Vrabie s-a întâlnit în Çanakkale cu președintele Camerei de Comerț Locale, cu prefectul regiunii și cu primarul orașului. Çanakkale este un oraș-port de pe coasta asiatică a Dardanelelor și are o populație de peste 200.000 locuitori.

Edilul de Medgidia a pus la punct cu Prefectul ultimele detalii ale protocolului de reabilitare a ambulatoriului Spitalului Medgidia. Este vorba despre o investiție de 1 milion de euro făcută de Guvernul Turc.

“Dacă ambulatoriul spitalului nu era reabilitat până la 30 decembrie 2016 riscam să fie declasificată unitatea medicală. În plus, este o prioritate maximă pentru noi pentru că este vorba despre viețile oamenilor”, a declarat Valentin Vrabie pentru Constanța NEWS.

Vizita primarului de Medgidia a fost amplu relatată în ziarele din Çanakkale. Valentin Vrabie a apărut pe primele pagini ale publicațiilor regionale, care au explicat asemănarea dintre Medgidia și orașul lor, precum și faptul că municipiul din centrul județului Constanța este unul cu o populație musulmană numeroasă.

“Se pot face numeroase legături între turcii din România și cei din Çanakkale. În plus, faptul că România este parte a Uniunii Europene poate să ducă la dezvoltarea afacerilor turcești în această zonă. Valentin Vrabie a fost ales ca primar independent cu 60% dintre voturile medgidienilor. De menționat și faptul că Vrabie a construit o geamie pentru cei 12 musulmani care trăiau în localitatea unde a fost primar până în mandatul trecut. Acum, cu ajutorul Președintelui Turciei va fi construită o moschee la Medgidia, ceea ce este admirabil”, relatau jurnaliștii de la “Çanakkale Gundem”.

 

“Sunt mândru că sunt primarul orașului Medgidia. Spun asta pentru că acest oraș, conform istoriei, poartă numele sultanului Abdulmecid. Prin invitația adresată de Asociațiile Turcești și Asociația Mehmet Niyazi am venit la Çanakkale pentru a cunoaște turcii și tătarii din această zonă. Sunt bucuros și mândru pentru acest fapt. Între cele doua orașe există multe asemănări. Una dintre acestea este faptul că ambele orașe au fost au fost ridicate în epoca sultanilor. Çanakkale a fost ridicat de catre Sultanul Fatih Mehmet, iar Medgidia de Sultanul Abdulmecid.

Vizita delegației mai are un motiv și anume o legatura mai puternică între cele doua orașe din punct de vedere economic , social și cultural. Realizarea acestei vizite este abia un început și avem convingerea că aceste parteneriate vor continua. În consecință adresăm tuturor turcilor și îndeosebi cetățenilor din Çanakkale invitația de a ne vizita în România”, a declarat Valentin Vrabie, citat de jurnaliștii turci de la Gazete Vitamin. 

Urmăriți interviul realizat de jurnaliștii Constanța NEWS cu primarul Valentin Vrabie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*