Dobrogea intră sub un Cod Galben, urmat de Cod Portocaliu de viscol pentru mai bine de 24 ore

Drumuri înzăpezite

Avertizare de vreme severă pentru sudul și estul României în zilele de 5 și 6 ianuarie 2017. Autoritatea Națională pentru Meteorologie a anunțat că județul Constanța va fi afectat de ninsori puternice și viscol pentru mai bine de 24 ore.

Prima avertizare este cea de Cod Galben. Intervalul de valabilitate este între 05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20. Constănțenii vor vedea ninsori însemnate cantitativ și local viscolite;

În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

“Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei”, transmit reprezentanții ANM.

Codul Portocaliu se instaurează în a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

La toate acestea se adaugă o săptămână de temperaturi negative. Minimele vor ajunge la Constanța la minus 20 grade Celsius.

1 Trackback / Pingback

  1. Unde suni dacă ești afectat de Codul Portocaliu de viscol în județul Constanța | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*