Va fi spectacol pe cerul Constanței de Ziua Armatei Române!

Avion F-16 Fighting Falcon. FOTO Wikipedia

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Constănțenii vor putea să admire avioanele F-16 din dotarea Bazei 86 Aeriană atât joi, 21 octombrie, în intervalul orar 14.00 – 16.00, cu ocazia repetițiilor generale, cât și pe 25 octombrie, în intervalul orar 10.30 – 11.30, survol dedicat Zilei Armatei Române.

În 1944, la această dată, teritoriul României era eliberat de sub ocupația hortysto-fascistă, cu jertfa a mii de vieți. Momentul nu a însemnat şi încetarea luptelor duse, alături de puterile Națiunilor Unite, pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, până la victoria finală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*